Niște gunoaie

Îi știți pe ăia care ridică ștergătoare, dezumflă roți și zgîrie cu cheia portierele pentru simplul motiv că ați parcat pe locul lor?

Locul ăla e al lor, au plătit “miliarde” la primărie, ei sînt cetățeni model, cu dările la zi. Cum, nu știți că locul ăla de lîngă ghenă, ăla pe care nu scrie nimic, e al lor?

Păi să știți, că dracu vă ia dacă nu știți, vă dă foc la mașină.

Nu contează că ați ajuns în Cluj, pe străduța lui nenorocită și nu le aveți pe astea ale locului…Nu, să vă intre bine în cap. Aici legile le face băiatul ăsta neras, în maiou, care coboară cu făcălețul și noaptea la 12, dacă e cazul, să vă dea în cap, ca să vă intre, cum ar veni…

Aici el e Dumnezeu. Poate chema Poliția Primăriei, poliția mondială, poliția călare din Beiuș, Garda Financiară, poate să vă distrugă, la o adică.

Lîngă nenorocitul de plop, primul loc, ăla e al lui. Lîngă lada de gunoi, ăla e al celuilalt. Să vă fie clar. Și să consultați atlasul geografic mai bine, altă dată.

Ce ne mai plac chestiile astea…Astea cu “de ce aruncați gunoiul în ghena noastră? La dumneavoastră la bloc nu aveți ghenă? Vă e lene să mergeți pînă acolo, domnu? Nu știți că ăsta e gunoiul nostru?”

Ba știm. Sîntem proprietari pe toate gunoaiele. Asta ne-a mai rămas.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 3 votes)
2.725 citiri

Leave a Reply