Susţinem baschetul din Ardeal – Mediaşul pierde surprinzător la Constanţa

În etapa a XVII-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin s-a înregistrat surpriza campionatului. Gaz Metan Mediaş, echipa aflată pe locul 8, a pierdut în faţa formaţiei Farul Constanţa, scor 79-68. Surpriza este cu atât mai mare cu cât constănţenii au doar două victorii în actuala stagiune.

Meciul de la Constanţa a reprezentat şi debutul lui Zoran Krstanovic în echipa medieşeană. Aşa cum ne-a obişnuit încă de pe vremea când era la Cluj, “Zoki” a fost cel mai bun marcator al echipei antrenate de Marcel Ţenter, cu 16 puncte înscrise în 15 minute de joc.

Un alt meci interesant disputant în etapa a XVII-a a fost “U” Mobitelco – CSU Sibiu. Clujenii s-au impus la capătul unui meci pe care l-au început furtunos. 36-13 arăta tabela la finalul primului sfert, motiv suficient de bun pentru ca elevii lui Niksa Bavcevic să reducă turaţia. Sibienii au încercat revenirea în joc, s-au impus în sfertul doi, scor 27-16, însă după pauză cele două echipe au terminat la egalitate sfertul trei, scor 15-15, pentru ca gazdele să-şi asigure ultimul sfert cu 22 de puncte marcate faţă de 21 câte au reuşit sibienii. Astfel, la finalul celor patru sferturi, “U” Mobitelco a câştigat cu scorul de 89-76, o partidă în care Hristo Nikolov, cu 24 de puncte a fost principalul marcator de pe parchet.

Meciurile spectaculoase s-au ţinut lanţ în etapa a XVII-a. BC Mureş a confirmat jocul bun prestat până acum şi s-a impus în faţa celor de la CSU Ploiesti, scor 66-55. Diferenţa majoră a fost realizată în sfertul al doilea, atunci când mureşenii au înscris 26 de puncte faţă de doar 7 reuşite de ploieşteni. Matija Ceskovic, cu 26 de puncte, a fost cel mai bun jucător al gazdelor, în vreme ce de la oaspeţi s-a remarcat Cătălin Burlacu, autor a 18 puncte.

Iată rezultatele complete înregistrate în etapa a XVII-a a Ligii Naţionale:
CSM Bucureşti – BC Timişoara 87-72
BC Mureş – CSU Ploieşti 66-55
BCM U Piteşti – SCM Craiova 73-83
“U” Mobitelco – CSU Atlassib Sibiu 89-76
Farul Constanţa – Gaz Metan Mediaş 79-68
Energia Rovinari – BC Miercurea Ciuc 89-67
CSM Oradea – Dinamo Bucureşti 105-55
CSŞ Giurgiu – Timba Timişoara 72-64

În clasament conduce CSM Oradea, cu 33 de puncte, urmată de BC Mureş, cu 30 de puncte.

În ceea ce priveşte concursul nostru de pronosticuri, în etapa a XVII-a, eu, Andra şi zkadar am realizat câte 9 puncte, iar pe locul secund s-a aflat panda2004, cu 8 puncte. În avancronica etapei a XVIII-a (ce va fi postată mâine) vom publica clasamentul complet după două etape.

PS. Cum vi s-a părut această etapă?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
788 citiri

Leave a Reply