Houston, Houston, we have no problem!

Da, e un pic pe dos expresia din titlu, pentru că Florin Mergea joacă la Houston în această săptămînă: și nu numai la dublu, ci și la simplu. Florin s-a înscris, la simplu,  în calificările de la Houston, turneu de 455.775 de dolari și evoluează direct pe tablou în proba de dublu. Aseară (ora României) și-a aflat și adversarul din primul tur al calificărilor…

Acesta este americanul William Boe-Wiegaard, locul 1209 ATP. El s-a născut în Norvegia, locuiește acum la Easton, Connecticut, are 30 de ani, 1, 83 m și 83 de kilograme.

Mergea, consacrat în proba de dublu, unde ocupă locul 67, va încerca să se califice în turul următor, acolo unde ar putea da piept cu veteranul croat Ivo Karlovic, favoritul unu al calificărilor. O calificare pe tabloul principal, la acest turneu puternic, aduce nu mai puțin decît 12 puncte ATP.

În cursul acestei seri vom afla și configurația tabloului de dublu, acolo unde Florin al nostru și germanul Marx vor să își continue traseul de regularitate cu care ne-au obișnuit în ultimul timp și să urce și mai mult în clasamentul ATP.

La ora cînd scriu aceste rînduri, la Houston e aproape 12 noaptea. Am corespondat, scurt, cu Daiana, soția lui Florin, care mi-a spus:

“După ce am condus neîntrerupt aproape 1.000 de mile, am ajuns, în sfîrșit. Deși obosiți, am putut remarca orașul, pare impresionant. E prima dată cînd venim aici, dar deja ne place foarte mult. Clubul, de asemenea, e fascinant, cam cel mai mare la care am ajuns vreodată. Arena centrală are 10.000 de locuri. Sînt foarte multe terenuri, există terenuri de golf, un lac, piscine, e foarte frumos. Acum prima noastră grijă este să ne odihnim, după care Florin va avea mult de lucru, atît la simplu cît și la dublu. Sper să ieșim cu bine din această încercare, și să ne completăm impresia aceasta atît de bună despre Houston și cu rezultatele din teren”

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
965 citiri

Leave a Reply