Operațiunea “Țeava”, o variantă de primăvară, dar dură de tot…

Mai prin octombrie, anul trecut, deci toamna, scriam despre țava-generală spartă, aici. 

Mai prin ianuarie, anul ăsta, deci iarna, scriam despre țava generală spartă, aici. 

Acum, în aprilie, deci primăvara, a venit și vremea să scriem varianta la zi, pentru că e de azi treaba, cum ar veni…(nu pentru că în acest interval nu s-ar mai fi stricat chestia asta, dar nici n-am vrut să pară că fac o fixație…)

Așadar, azi dimineață, cînd s-o dau cu spălatul…pauză. Da, a fost de ajuns să scot capul pe fereastră, să mă uit înspre colțul aleii și să văd animație (acolo unde de obicei e acalmie…). Da. S-a spart țava-generală, mi-am zis.

Și așa am ajuns din nou să o pomenesc, de bine, pe nevastă-mea, care lasă în 10 sticle de doi litri apă pentru flori (avem multe flori).

M-am întors. La ora 4 după-masa.

Plecau ăia de reparară țava. Erau veseli. Așa e omul care face o treabă.

Am urcat. Am scris o oră. Am plecat la alergat. Cînd cobor, Someșul era la noi pe alee. L-am întrebat pe Radu, omul meu cu 3 copii, gură-cască de ocazie pe stradă:

-Ce-i asta, Radule?

-Hahahaha, o esplodat iară țava-generală. Ezact cînd o plecat ăștia acasă, iară o esplodat. I-o sunat să vie iară, și-amu iară să fac că o repară!

Aolieu, mi-am zis…Și am plecat.

Alerg mult, v-am mai zis, cam 5 kilometri. Cu tot cu povestea cu Rus Daniel (de data asta cu fotograful, nu cu celălalt, cel de la IRE), cu nu știu ce, am ajuns pe la 8 și ceva acasă.

Ață la robinet.

Canci, ca să zic așa (deși nu e frumos, dar mi-am zis că dacă așa am gîndit, așa să scriu…).

Primul gînd: apa de flori.

Da, acolo era. În scurtul interval în care țava-generală a funcționat, cineva reumpluse sticlele.

…………………………………………………………………………………

Cred că mîine dimineață unele flori vor prinde apă, altele nu. Ce, florile să nu simtă, ca oamenii, plăcerile vieții de la bloc?

PS

Cît de slab trebuie să fii, ca meseriaș, ca companie (vai, e o cacafonie, scuze), să știe și copiii de doi ani cum e cînd se sparge țava-generală și numai tu să nu fii în stare să te prinzi cum se repară chestia aia?

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.605 citiri

1 comment to Operațiunea “Țeava”, o variantă de primăvară, dar dură de tot…

Leave a Reply