Se închide frizeria. Eu ce mă fac?

Povestea e simplă. Și românească sută la sută. Proprietarul frizeriei mele a murit acum cîțiva ani. Fiica lui l-a moștenit. Și i-a lăsat pe cei șase frizeri să muncească în continuare acolo. Acum a venit un proprietar mai “bazat”care a demonstrat, cu acte, că el e deținătorul imobilului, de fapt, și nu fostul proprietar. Și-atunci frizeria se va închide, pentru că viitorul proprietar nu mai dorește să continue acest tip de activitate. 

În regulă, dar ce mă fac eu? Că de tuns m-oi tunde eu undeva, dar ce fac cu schimbul “cultural”care funcționează cu frizerul meu de atîția ani? Ce o să vă faceți voi în lipsa poveștilor cu el? Acestea sînt întrebările care mă macină, nu acelea din introducere, cu “de ce naiba aflăm după 23 de ani că ăla care știam noi că e proprietarul nu era de fapt proprietarul, ci ăstalalt, care vine acum cu acte mai tari…”

Poate că cel mai bine a sintetizat problema frizerul meu (mă rog, unora vi se va putea părea cam lungă…sinteza):

“Lasă-l, Ovi, că nu moare calul cînd vrea cîinele. Ce, l-ai văzut tu probleme care se nu poate că să rezolve? Părul tot o să crește și io tot o să-l tund pe tine, că o să fie aicea, că o se fie că altundeva. Lasă încolo pe ăștia, proști am fost noi că l-am pus botu la prostiile lor, l-am băgat milioane in mobilier și in taxe și acuma termină. Totdeauna a fost cumva, no așa o se fie și acuma, pînă la urmă ce l-am avut și ce l-am pierdut: meseria nu mi-l ia nimeni, nu zic bine, Ovi?”

Bine. Doar că uite-așa se strică treaba, și locuri din acestea pitorești se adaugă altor locuri pitorești ce-au pierit din indiferență sau din întîmplare.

Pînă la urmă va pierde orașul, care în lipsa poveștilor va fi mai sec.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.034 citiri

1 comment to Se închide frizeria. Eu ce mă fac?

  • Închiriezi un spațiu, sau îl cumperi, deschizi tu o frizerie și-l angajezi pe domnul. Îi facem reclamă bună și toată lumea va merge acolo. Treabă rezolvată! 🙂

Leave a Reply