Machado a fost cel mai bun. În toate

machado bun_trimRui Machado a impresionat pe toată lumea la Cluj. Părea omul care știa din prima clipă de ce a venit pînă aici. Am văzut asta încă de la conferința de presă, atunci cînd organizatorii au avut fler invitîndu-l să vorbească despre turneul ce stătea să înceapă. 

Jocul lui Rui Machado a fost, în aceste zile, o încîntare. Nu îmi aduc aminte să fi fost, în ultma vreme, la Cluj, un asemenea jucător (poate doar Nieminen, la Cupa Davis, dar aceea a fost o altă poveste…). Machado, fost loc 59 mondial, în 2011, apoi accidentat serios la genunchi, a revenit spectaculos. A cîștigat în martie, la el acasă un futures (tot cu Olaso în finală) iar acum s-a impus la Cluj de o manieră impresionantă. Machado nu a pierdut nici un set. Iar la final, la festivitatea de premiere, a vorbit cum nu se poate mai frumos. Și despre Cluj, și despre antrenorul său (cu care a trecut prin multe în ultima vreme) și despre viitor.

Mulți dintre clujeni au promis că îi vor urmări evoluțiile.

S-ar prea putea ca să-l descoperim, la finalul acestui an, acolo unde îi este locul: aproape de prima sută de jucători ai lumii.

Și un indiciu: următoarea lui destinație va fi Italia.

Îmi pare bine că l-am cunoscut. Un portughez pasionat de analiza piețelor financiare, un tenisman cu un joc încîntător. Un tînăr de 29 de ani care a fost și sus, și jos. Dar care se știe purta în orice situație.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
915 citiri

Leave a Reply