Clujul s-a ales cu un super-jucător de rugby: Ionel Cristian Podea, un sufletist

Podea, în tricou alb, un sportiv pursînge.  Foto: Călin Ilea

Podea, în tricou alb, un sportiv pursînge.
Foto: Călin Ilea

E genul de sportiv pe care îl remarci din prima, doar un pic de fler îți trebuie. E omniprezent. E mijlocaș la grămadă, dar îl poți recunoaște…dintr-o grămadă. E “spirt”. E construit dintr-un aluat special, e curajos, trage după el echipa, e lider.

Duminică l-am văzut în mijlocul copiilor, arbitra un meci din cadrul manifestărilor organizate de către U Cluj în Parcul “Iuliu Hațieganu”. Era foarte dedicat în organizare, vorbea frumos cu puștii, îi dirija, îi coordona, le dădea sfaturi, glumea, zîmbea, se vedea că îi place în această inedită postură…

M-a stîrnit să aflu mai multe despre el, pentru că nu îl cunosc personal, și-așa că am căutat. Și am găsit.

Asta a declarat la sosirea la Cluj, aici formîndu-se ca junior (extract din www.stiridecluj.ro, aprilie 2013):

Cristian Podea, de 31 de ani, noul căpitan al echipei clujene de rugby este unul dintre cei mai experimentați jucători din România, cu zeci de convocări la Națională și cu numeroase titluri la activ- ”Sper să mă retrag cu o medalie la prima mea dragoste, Clujul. Am încredere în proiectele pe termen lung ale Universității, am mare încredere în juniorii de aici, Clujul e o pepinieră pentru rugby”, a declarat Cristian Podea.

Apoi am găsit un material impresionant în Gazeta de Maramureș. De aici aveam să mă lămuresc cum e cu dragostea sa pentru copii. Ia uitați-vă aici…

Am urmărit și două meciuri de-ale lui, pe Cluj Arena și îl văd în fiecare zi la antrenamente, în Babeș. E de neclintit. Indestructibil. Eu zic că U Cluj s-a ales cu un super-jucător de rugby. Din toate punctele de vedere Cristian Podea este un tip valoros.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
2.455 citiri

Leave a Reply