S-a intors frumoasa din tenisul italian: Pennetta elimina Errani la Us Open . Si acum inca un derby azzurro…

Este o bucurie (doar pe jumatate) sa povestesc despre meciul  in care Flavia Pennetta  a trimis-o acasa pe favorita numarul  4, Sara Errani.

O bucurie pentru Flavia, pentru frumusetea cu care a jucat tenis , revenind dupe o serie de accidentari care au  facut-o sa piarda teren  si sa ajunga undeva  pe locul 160 in clasamentul  WTA. Nefiind tinerica a avut totusi  forta sa recupereze,  jucand calificari la mai multe turnee.  Ea, care a fost prima italianca intrata vreodata in top ten , si care are in palmares  multe “victime ilustre”. Dintre care surorile Williams si Maria Sharapova.

Deja la Wimbledon a dat semne de revenire,  ajungand in optimi si recuperand pozitii in clasament. Dar ieri s-a revazut cu adevarat tenisul ei. Plin de  asi, de volee,  scurte  si in general de eleganta . O eleganta completata de frumusetea  ei mediteraneana.  Un fel de Sofia Loren al tenisului  italian. Total departe, ca stil , fata de alte italience care au urcat in top ten dupa ce ea a scazut, adica Schiavone si apoi Errani. Luptatoare, agresive,  pline de vointa  dar mai putin de eleganta . Si Sara unde era ieri?

Impresia era ca a intrat pe teren una care semana foarte mult cu ea, dar nu era Sara. Nu am vazut nimic din caracterul ei renumit. Atitudine de a lupta punct dupa punct , care a facut-o sa urce pe locul 5 in clasament. O micuta de 1,60 care in ultimii doi ani a fost aproape tot timpul protagonista in marile turnee. In conferinta de presa apoape plangea, dar nu pentru infrangere ci pentru ca: ” nu stiu ce mi se intampla , simt ca nu am placere sa intru pe teren.  Daca pierd dupa o lupta, nu e o problema, face parte din joc. Dar daca nu am chef sa lupt, asta e grav “.

Personal  cred ca e vorba de oboseala  mentala, care te prinde dupa ce ai dat poate prea mult din tine dupa o perioada indelungata. Se intampla, mai ales la acest  gen de jucatori , pentru care fiecare punct  e o batalia.

Intre-timp,  dupa Pennetta inca trei italience au ajuns in turul trei.  Este vorba de o alta frumoasa, blonduta  Camila Giorgi, Roberta Vinci si Karin Knapp . Vinci si Knapp se vor infrunta acum intr-un alt derby azzurro. Giorgi va juca cu Wozniacki.

Daca cumva Camila Giorgi o bate pe Wozniacki , va intalni castigatoara dintre Knapp si Vinci.

Pennetta va juca cu fosta prietena de dublu, Svetlana Kuznetsova . Si apoi, daca cumva si ea si Simona Halep castiga, vom avea si un derby  Italia-Romania in optimi. Ar fi frumos , si nu cred ca este imposibil , considerat  forma aratata. Haide!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.172 citiri

3 comments to S-a intors frumoasa din tenisul italian: Pennetta elimina Errani la Us Open . Si acum inca un derby azzurro…

Leave a Reply