Steaua mai are de așteptat un pic la acest nivel

Amăgirea aceasta cu egalul Stelei va amîna puțin verdictul pe care orice om obiectiv ar trebui să-l dea, anume acela că încă nu sîntem pregătiți, cu fotbalul pe care-l avem, să jucăm onorabil în grupele Champions League. La acest nivel hazardul joacă cel mai mic rol la majoritatea echipelor, planul tactic fiind o componentă importantă, dacă nu primordială. La noi, spre comparație, acest plan pare să nu existe sau dacă există pare a nu putea fi pus în aplicare de către cei din teren, care joacă de multe ori după ureche, după bunul lor plac.

Angajamentul fizic e omniprezent și se manifestă pe toată durata meciului, la alții. La noi el vine în pusee. Vine și pleacă. Chiar dacă am ajuns și noi să stăpînim metodele prin care să ajungem la un nivel al pregătirii fizice acceptabil, nu reușim să avem constanță la acest capitol pe tot parcursul meciului.

Ambiția profesională, a fotbalistului propriu-zis, e mult mai mică la noi decît la alții. Sînt, printre ai noștri, dintre cei cărora le ajunge. Le ajunge că sînt acolo, că sînt titulari, ba unii chiar se iluzionează că așa vor și sfîrși: ca titulari de drept. În loc să folosească fiecare secundă a prezenței lor într-o astfel de conjunctură onorantă, că doar nu joci în Champions League în fiecare zi, urmărind cîte un jucător de-al nostru vezi cum acesta mai adoarme, mai iese din joc, mai ia o pauză. Or la acest nivel acest lucru e impardonabil.

Antrenorul Stelei a spus că Stanciu nu a făcut un meci grozav. Nici măcar nu știm dacă aceste cuvinte au și acoperire, pentru că statistica l-ar putea contrazice în două secunde pe om. În locul lui Reghe ăsta eu m-aș fi întrebat cum de l-a lovit pe Kapetanos în cap o minge șutată de Latovlevici la poartă, cum de fundașii noștri vor să șuteze la poartă și le iasă de-o centrare, cum de Tănase mai controlează mingea,  încă, în Champions League, cu talpa, ca la fotbalul de sală?

În locul lui Reghe ăsta aș lăsa un pic mai jos toate figurile cu presa, cu generațiile de aur ale Stelei, cu relația cu publicul, cu spectatorii, și m-aș bucura că mă lasă cineva să antrenez cea mai galonată echipă a României.

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
975 citiri

Leave a Reply