Garbine Muguruza, noua stea a tenisului spaniol

muguruzaAm văzut un meci fenomenal în turneul feminin de la AO, Garbine Muguruza (Spania)-Caroline Wozniacki (Danemarca, fostă număr 1 mondial, actualmente pe 10 WTA). Muguruza tocmai cîștigase săptămîna trecută turneul de la Hobart, din postura de jucătoare venită din calificări. În meciul cu daneza pornea cu șansa a doua, dar acest lucru nu s-a văzut în teren, agresivitatea sa întrecînd-o pe cea a denezei (o jucătoare recunoscută unanim poate tocmai datorită acestei calități).

Muguruza a cîștigat cu 6-4, 5-7, 6-3, după ce a reușit un set secund extraordinar, în care a întors soarta manșei printr-un joc de o ambiție rară.

În setul al treilea a avut 5-1, apoi daneza a ajuns la 5-3 dar Muguruza a făcut break-ul la acest scor și a cîștigat într-o manieră de mare jucătoare.

Garbine Muguruza are 20 de ani, este pe locul 38 mondial și o are drept antrenoare pe celebra Conchita Martinez, actualul căpitan de Fed Cup al Spaniei. Ea s-a născut în Venezuela, la Caracas (mama sa este din Venezuela, tatăl din Spania).

O poveste interesantă cu această jucătoare se leagă de prezența ei în Fed Cup, acolo unde nu s-a decis dacă va reprezenta Spania sau Venezuela.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
2.426 citiri

1 comment to Garbine Muguruza, noua stea a tenisului spaniol

Leave a Reply