Doi români, în sferturi la un futures din SUA

Cătălin Gârd și Costin Pavăl au ajuns în sferturile de finală ale unui turneu futures din SUA, în Sunrise, Florida, turneu de 10.000 de dolari. 

Cătălin Gârd a venit din calificări, l-a învins în primul tur pe canadianul Krainik, locul 633 ATP, pentru ca în turul secund să dea o mică lovitură, trecînd de favoritul 5, mult mai cunoscutul ceh Ivo Minar (actualmente pe 428 mondial, dar cehul a fost în 2009 locul 62 ATP). În sferturi va juca împotriva unui brazilian, Pedro Sakamoto.

Cătălin Gârd e pe locul 764 ATP, s-a născut la Galați, în 1981 și publicul clujean îl ține minte probabil de la turneele futures la care a participat aici, pe terenurile de la Winners Tennis Club, el cîștigînd chiar primul turneu organizat de acest club.

Costin Pavăl, locul 780 ATP, 23 de ani, trăiește și el, ca și Gârd, în SUA și a ajuns pe tablou tot din calificări. În drumul său spre sferturi a învins un chilian (Sborowitz) și un spaniol (Malfeito) pentru ca în primii 8 să dea piept cu un brazilian, Tiago Lopes (cel care l-a scos pe favoritul unu, pe austriacul Marc Rath).

Gârd și Pavăl au primit cîte 2 puncte ATP, dar o calificare în semifinale le-ar aduce 5 puncte.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.137 citiri

1 comment to Doi români, în sferturi la un futures din SUA

Leave a Reply