Cu ce-am greșit de trebuie să-i ascultăm zilnic pe Reghe și Piți?

Mă uitam la spectacolul acesta ieftin întreținut de o serie de declarații șchioape și gîngave din ultimele zile. Protagoniștii, culmea, vîrfurile fotbalului românesc, dacă este să ne luăm după faptul că unul este selecționerul echipei naționale, Pițurcă, iar celălalt antrenorul celei mai bune echipe din România, Reghecampf, de la Steaua. În loc să “ne fixăm ceasurile” după presupuse idei fotbalistice ale celor doi, asistăm neputincioși la o luptă între două ego-uri, dar la un nivel mai degrabă de manea decît de operă. 

Cu ce-am greșit de trebuie să le ascultăm bălăcărelile reciproce, de ce trebuie să fim la curent cu o dispută de slabă factură? Un dialog pe care oricum niciunul dintre ei nu îl stăpînește, din simplul motiv că dialogul este un cuvînt care se prea poate să le lipsească amîndorura din bagajul lexical.

Popularizarea excesivă a acestei dispute aduce un serios atentat inteligenței noastre, pentru că sîntem luați drept proști din moment ce se prespune că fotbalul românesc s-ar învîrti în jurul unei astfel de dispute total neinteresante.

Fotbalul românesc părea că și-a revenit puțin odată cu instalarea junelui președinte al FRF, dar această slabă demonstrație făcută de Pițurcă și de Reghecampf ne dovedește, o dată în plus, că mai avem mult de așteptat pînă să ne revenim la normalitate.

Media sportivă din România continuă să aibă această înclinație spre lucrurile slabe, neintuind sau nevrînd să înțeleagă că astfel de subiecte nu fac propagandă sportului ci can-can-ului. Și e păcat, pentru că sportul, în pofida apropierii lui de hobby, era tărîmul unde lucrurile serioase păreau că au cel mai propice loc de exprimare din țara noastră.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.100 citiri

Leave a Reply