Grandissima Pennetta

Este duminica seara, e tarziu, dar inca am emotii de bucurie. Nu se poate sa nu sarbatoresc cu un Prosecco bun aceasta minunata victorie lui Pennetta. A avut o saptamana minunata, in care le-a pus la punct una dupa alta: Stosur, Giorgi, Stephens, Li, Radwanska. Am un singur regret, mi-ar fi placut sa vad o finala cu Simona Halep.

Successe italiane la turnee internationale de aceasta importanta nu au fost multe, mi le amintesc si le retraiesc fara probleme: Panatta la Paris-1976; Schiavone tot la Paris-2010; dupa care….Pennetta acum la Indian Wells-2014.

Dupa cum stiti, imi place sa pun in evidenta aspectele umane, despre cele tehnice las sa se ocupe ziarele specializate. Si atunci subliniez ca Flavia e o “fetita” de numai 31 de ani, care din 2012 a luptat impotriva unei accidentarii la mana dreapta, adica o chestie usor importanta pentru tennis. A fost operata, si dupa reabilitare a mai inceput sa joace in 2013, pornind de la calificari la aproape orice turneu,  clasamentul ei fiind scazut undeva la pozitia 200.

In vara trecuta, dupa un pic de chinuiala, a reusit sa intre direct in tabloul principal de la Us Open. Se pare ca atunci a zis…”bine, mai joc acest turneu, dupa care vedem…”. Dar la Us Open a jucat un turneu extraordinar, intrand in semifinala, si de atunci jucatoarele cele mai bune au avut un cosmar in plus, un adversar cu care nu doresc sa joace.

Joaca un tenis frumos, facut din asi, volée, loburi, scurte. Maturitatea ei ca persoana o ajuta sa joace impecabil in momente importante, descurajand adversarele. Din cand in cand ne arata zambetul ei minunat , peste un corp de fotomodel (Se vorbeste de un flirt cu Fognini. Ce sa zic…bravo lui!).

In finala a dominat o Radwanska putin accidentata, care totusi a incercat sa lupte, cu scor de 6-2 6-1 , care nu lasa spatiu la discutii. Data vitoare,  vrem sa fie Simona .

Inca o data: bravissima Flavia!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.624 citiri

4 comments to Grandissima Pennetta

Leave a Reply