Halep prea tare si pentru Vinci

In ziua in care va fi probabil reamintita pentru finala mondiala de fotbal dintre Argentina si Germania , care reprezinta si un derby intre doi Papi (Francesco si Benedetto) , s-a intamplat si un derby de tenis intre Italia si Romania. Simona Halep si Roberta Vinci au jucat finala turneului WTA de la Bucuresti.
Un meci de tenis intre aceste doua jucatoare este in primul rand o confruntare intre doua feluri diferite de a practica acest sport. Roberta Vinci reprezinta, intr-un fel, o supravietuitoare a unui joc tenis din alte vremuri , jucat cu atingere mai mult decat cu putinta. Un joc care include un back jucat slice si folosit pentru a se apropia la fileu. Un fileu la care din ce in ce mai putini jucatori sau jucatoare se mai duc. Cu jocul asta, Roberta Vinci mai rezista, si anul trecut, la 30 de ani, a fost foarte aproape de a deveni o top ten, ajungand pana in pozitia 11 din clasamentul WTA. Anul asta, un pic scazuta in simplu, a avut in schimb satisfactii foarte bune in dublu, unde impreuna cu Sara Errani a castigat saptamana trecuta prestigiosul turneu din Wimbledon, ultima proba de grand slam care lipsea din parmaresul lor.
Cu acest entuziasm a venit la Bucuresti si a jucat un tenis frumos toata saptamana, pana cand…a dat de Simona.
Simona Halep este opusul ei, ca joc. Este puternica, eficienta, nu lasa spatiu adversarei , si te dezamageste jucand in mod foarte constant. Vinci le-a incercat pe toate dar nu au fost destule. Antrenorul ei ii tot spunea “sa nu stai sa schimbi cu ea, trage cu drept , nu o lasa sa joace” . Asa a facut, si doar in cateva faze a reusit sa rupa jocul Simonei . A jucat si unele scurte frumoase care au aratat un mic punct slab din partea lui Halep: chemata la fileu cu scurte, nu prea se simte in apele ei.
Oricum, inca o data a dovedit ca joaca un tenis foarte autoritar, castigand meciul cu 6-1 6-3, in fata la o adversara care nu este ultima venita in tenisul mondial. Viitorul este al ei, daca asa continua. Considerat varsta celor care acum sunt in fata ei in clasamentul WTA (Williams si Li) eu zic ca are posibilitatea sa ajunga numarul 1. Pentru asta vad un duel foarte mare, pe viitor, intre ea si o alta mare si tanara jucatoare, canadiana Bouchard. Deocamdata, felicitari pentru castigatoarea de la Bucuresti!

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.044 citiri

2 comments to Halep prea tare si pentru Vinci

  • Cadanțu și Bogdan au luat și finala de dublu, așadar dublu succes românesc la București.

  • Lucian Chindris

    Domnule Turrini remarc la dumneata fair play-ul de care dai dovada cand scrii despre confruntarile sportive ce implica Romania si Italia. Cred ca si modestia si multul bun simt al Simonei Halep te-a determinat sa-i acorzi tot respectul si in acest articol.Abia astept sa vad un meci intre Halep fara probleme de sanatate si Bouchard (despre care Simona a vorbit cu respect la Wimbledon).Canadianca in schimb a cam sfidat-o in atitudinea ei de dupa meci pe Simona.

Leave a Reply