Dublul Grigoriu-Pavăl confirmă. La simplu mai sînt doi români pe tablou, Ungur și Luncanu

Scriam cu ceva timp în urmă că acest Patrick Grigoriu ( jucător bucureștean, dar legitimat la Winners Tennis Club) își va croi drum spre vîrful jucătorilor români de dublu. Acum vin și confirmările, după cîteva futuresuri cîștigate dar mai ales după recenta prezență în semifinalele challengerului de la Brașov, turneu aflat în plină desfășurare.

Grigoriu și Pavăl au trecut de favoriții numărul 2, Melzer și Kretsachmer, apoi de un dublu foarte bun, Machado-Riba, pentru ca acum, în semifinale, să urmeze pentru ei confruntarea cu Ungur și Giorgini. Pînă acum, Grigoriu și Pavăl au luat 29 de puncte ATP.

Grigoriu era plasat pe locul 396 înaintea acestui turneu, fiind al șaselea într-un clasament al românilor, după Tecău, Mergea, Ungur, Luncanu și Carpen. Cu aceste puncte doar (neluînd în calcul o prezență în finală) Grigoriu l-ar egala pe Luncanu, locul 342. Merite egale ale și Pavăl, al șaptelea în acest clasament, imediat după Grigoriu.

Pe tabloul de simplu, doar doi români au atins faza sferturilor, Ungur și Luncanu. Ungur va juca împotriva cehului Pospisil iar Luncanu (surpriza plăcută la acest turneu) cu Haider-Maurer, favoritul unu.

Pentru prezența în sferturi se acordă 15 puncte ATP.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.043 citiri

Leave a Reply