Horia Tecău și Jean Julien Rojer pleacă favoriți în semifinala din China

Horia Tecău și olandezul Rojer și-au respectat statutul de favoriți unu și îi vor întîlni azi, în semifinalele de la Shenzhen (China, 600.000 de dolari) pe Santiago Giraldo și Michael Venus (Columbia-Noua Zeelandă). 

Dacă Giraldo e locul 30, Venus este ceva mai jos, pe locul 61, dar în același timp cel mai bine clasat dintre jucătorii din Noua Zeelandă, în proba de dublu.  De fapt, dacă este să vorbim despre clasamente, Venus e cel mai bine clasat și în proba de simplu, acolo unde cu al său loc 338 este primul jucător din țara sa, următorul fiind pe 551 (Marcus Daniell).

Cu mulți ani în urmă, un dublu din Noua Zeelandă cîștiga Roland Garros, se întîmpla asta în 1974, atunci cînd Onny Parun (probababil cel mai bun jucător al lor, de origine croată, în primii 20 din lume în anii 70, la simplu) și Dick Crealy se încununaseră cu acest succes de prestigiu. Marea performanță a lui Parun rămîne victoria împotriva lui Jimmy Connors, cel căruia i-a întrerupt astfel cele 160 de săptămîni de cînd americanul nu fusese detronat de pe poziția de număr unu mondial.  S-a întîmplat asta în 1074, la San Francisco.

Un alt mare jucător din Noua Zeelandă (din epoca modernă), a fost Chris Lewis, finalist la Wimbledon în 1983.

Revenind la meciul lui Tecău, acesta va avea loc azi, de la ora 12.00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
980 citiri

Leave a Reply