Vine Alexandru Andrieș la Cluj. Interioare sau nu, piesele lui plac deopotrivă

Afis A1_septPrimul lui disc, “Interioare”, îl știam pe de rost, de la un capăt la altul. Nici nu prea aveai ce face pe vremea aia, prin 1984, dar nici rău nu era discul. Ba dimpotrivă. Adevărul este că ne-a cam ținut de urît Andrieș cu piesele lui mai altfel, bazate mult pe text, piese de stare, de stare de bine, într-o lume gri spre neagră. Și de-aia am și hotărît să scriu despre venirea lui la Cluj, pentru că mi-am adus aminte cît bine ne-a făcut omul ăsta la un moment dat…

Am primit un comunicat, spicuiesc din el: 

Sunt 40 de ani de când cântă. 30 de ani de la lansarea primului album. 15 ani de la ultimul turneu în Cluj. ALEXANDRU ANDRIEȘ – un artist complet.
Împreună cu muzicieni de excepție: Ioana Mîntulescu, Sorin Romanescu și Berti Barbera, artistul va fi prezent la Cluj-Napoca într-un concert dedicat reeditării primului său album – „Interioare”, în variantă remasterizată. Concertul va avea loc în data de 27 Septembrie 2014, ora 19, la Casa de Cultură a Studenților Cluj.  Biletele sunt puse în vânzare la Agenția de Bilete de la Casa de Cultură a Studenților, precum și la Iulius Mall, lângă Info Center (parter, standul Ticket Event).
“Cântăreț de blues, jazz, folk, arhitect, scriitor, poet,traducător, pictor, grafician, mare artist, Alexandru  Andrieș  a cântat mereu cu săli pline, având un public extrem de variat ca vârstă și reușind să îl mențină, dar și să îl împrospăteze mereu, indiferent de epoca și perioadele pe care le-a traversat.Este imposibil și, îndrăznim să spunem, nepermis de descris un artist de asemenea calibru. Andrieș… este. Andrieș place. Întotdeauna.

 

“Nu mă întrebaţi, nu ştiu când au trecut 30 de ani…dar e sigur că au trecut: primul meu disc, INTERIOARE, a apărut la Casa de discuri Electrecord în 1984 – şi suntem în 2014, nu-i aşa?” – Alexandru Andrieș, re-lansare „Interioare” Librăria Cărturești, 2014 (București)

‘Unde te duci’, ‘Frumoasă fată’, ‘Fără griji’, ‘Parcul’, ‘Fluture pe perdea’, ‘Ochii tăi’, ‘Poveste mică’, ‘Ea va veni’.Toate acestea și multe alte cântece celebre, într-un concert pe care Clujul îl așteaptă de mult”.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.600 citiri

Leave a Reply