Sub semnul veseliei, dar și al revenirii lui Blag printre noi (o cronică de Răzvan Zăvăleanu)

Echipele reunite

Echipele reunite, Blag, Cristea, Ovi, Zăvă, Rus, David, Ovidiu, Ilea și Luci. Foto: o fată

Terenul de sport parca nu a fost niciodata populat de oameni atat de veseli. Si natura pulsa de bucurie, razele soarelui luminand jucause frezele rarite de trecerea anilor, iar ratele zburataceau razant pe suprafata lacului, ridicand stropi colorati in culori de curcubeu. Pe scurt, “ah, de ce n-am sapte vieti, sa te cant natura”, cand insusi Ovidiu Blag re-apare-n batatura! Caci da, Doamnelor si Domnilor, el Insusi s-a pogorat printre noi, muritorii de rand ai jocului de baschet de sambata dimineata, incantandu-ne din nou cu aruncarile sale marca inregistrata si indrumandu-ne pe teren cum numai el stie sa o faca ( bine, cei care am avut onoarea sa-l avem in echipa am cunoscut gustul infrangerii, dar asta este deja o alta poveste).
Marturisesc ca ma uitam destul de uimit la debutul competitiei la el, fiindca era in echipament de sport, iar in ultimele ocazii cand a participat, venise imbracat tot in haine de strada, de era sa cred ca asta-i trendu’. Misterul s-a lamurit intre timp, sotia era plecata in Ungaria (probabil in schimbul ala de experienta, noi trimitem doctori, ei trimit pacienti jandarmilor din gari sau de pe National Arena), asa incat problemele minuscule create de hernia de disc au putut fi surmontate fara un pericol imediat. Ma intreb insa cum s-a prezentat dupa miscare la sesiunea de autografe ( fiindca, nu-i asa, saptamana aceasta dragul nostru creator de PMOB si-a lansat trei carti la Targul INTERNATIONAL – sublinierea ii apartine – de carte de la Cluj), iar cititorii sai il asteptau, presupun, cu rabdare si incredere sa isi lase nemuritoarea-i semnatura pe operele tocmai achizitionate.
Recitind introducerea, mi-am dat seama ca sunt inca tributar propagandei comuniste privind cultul personalitatii, iar alalalt stim cum a sfarsit, lucru pe care nu il dorim, bineinteles, celui care ne-a angrenat in aceasta minunata miscare.

Asa ca voi trece la cele lumesti, si va voi face cunoscute echipele care s-au infruntat astazi pe terenul din Parcul Mare: Blag, Ilea, Micla, Tebu si Razvan Zvl pe de-o parte; David, Rus Daniel, Luci, Ovidiu si Cristea Svu pe de alta . Pe principiul ca cine scrie cronica parte-si face, iar cei care vor nota palmaresul nu vor avea posibilitatea unei cercetari la fata locului, va spun ca, din cate-mi amintesc, scorul a fost un sec 3-0 pentru prima echipa mentionata. Mai retinem driblingurile impetuoase ale lui Ilea, clarviziunea in joc a lui Tebu ( si mingea-n nas pe care a luat-o ), sariturile spectaculoase ale lui Blag, manusile cu care Micla isi trata adversarii si impetuozitatea lui Razvan Zvl, care nu avea insa nimic de-a face cu prea multe puncte marcate. De la invinsi il voi remarca doar pe Rus Daniel, care plangea in hohote la final, suferind din cauza rezultatului. Nu-i nimic baieti, dar poate data viitoare nu il mai convocati pe Cristea Svu, vorbeste prea mult pe teren si va pierdeti concentrarea!
Pentru a nu pierde din vedere adevarul istoric, voi mentiona aparitia lui Arthur, cam la meciul doi. De fapt el era la piata, Simina, nu, doar mi s-a parut mie ca il vad pe acolo, nu era el. Ce, n-am fi recunoscut noi acest baschetbalist minunat daca il zaream?!? Nu, sigur nu era el ala care saliva pe la colturile terenului cand vedea niste baieti jucand baschet. Vezi, mai Arhur, daca nu faceai copii, poate era si doamna plecata la congresul ala unde se danseaza ceardas!
La ultima repriza, si cu asta va las, remarcabil a fost faptul ca la cererea lui Blag se i se aducă o tigara, chelnerita, foarte prietenoasa, a declarat ca nu are, dar ca-i deseneaza una – hahahaha – lasandu-l chiar si pe el fara replica! In rest, lipsa lui Tibi Farcas, plecat in patria lui Svejk, ne-a lipsit de farmecul inegalabil al savuroaselor sale povesti. Te asteptam cu drag data viitoare Tibi, si daca mai vrea vreunul sa te scoata afara sa te bata, te vom apara cu piepturile noastre!
Hai Romania!

(o cronica de Razvan Zăvăleanu)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.003 citiri

9 comments to Sub semnul veseliei, dar și al revenirii lui Blag printre noi (o cronică de Răzvan Zăvăleanu)

 • arthur

  Super tare cronica! Nu stiu cum, dar la 10 minute după ce ne-au plecat musafirii, Simina deja aflase de ce am întârziat cu merindele :), nu ti-a scăpat nimic Zava, drept ii ca am salivat…s-a vazut?.Imi venea sa scot pe careva de pe teren ca sa ii iau locul.

 • bar ovidiu

  Se pare ca dl
  . Zavaleanu nici nu a fost la meci deoarece echipa a doua a castigat cu 2-1 intalnirea.Cartonas rosu pentru cronica dar daca asa se pot bucura unii dupa o zi frumoasa de sport atunci sunt de acord cu dansul.(P:S: cat ai,,primit”pentru cronica?)Asteptam revansa celor care accepta infrangerea dar pe teren si barbateste.Ai nostri nu au plans.Dar voi?

 • il avertizez pe Arthur ca a doua oara nu tolerez agresiunea lui verbala si nu se va termina bine pentru el, garantat.

 • arthur

  Tibi, hai afara 🙂

 • arthur

  Am glumit, cam întârziată reactie mai Tibi, apoi nici tu nu m-ai vorbit de bine 🙂 , hai ca ne împăcăm la o bere sâmbătă viitoare, ce zici?

 • sa iti iei manusile de box, prietene

 • arthur

  Nu am in dotare asa ceva, cred ca am sa vin doar cu mingea de baschet daca nu te superi.Dar hai sa bem un unicum atunci, daca berea nu iti place.

 • arthur

  Nu am in dotare asa ceva, cred ca am sa vin doar cu mingea de baschet, daca nu te superi.Hai sa bem un Unicum daca berea nu iti place.

 • Micla

  Tibi, ce ai de ai devenit asa revolutionar??? Mai bine ia exemplu de la regretatul DINICA, cand i-a zis Diaconu ca se duce sa-l reclame la politie: “de cat suparati sa stam, hai mai bine-un cantec vesel sa cantam” 🙂

Leave a Reply