Succes sportiv pentru reprezentanții UBB Cluj Napoca, la un turenu internațional de handbal feminin

Echipa UBB, medaliate cu bronz în Slovacia.

Echipa UBB, medaliată cu bronz în Slovacia.

Sîntem în măsură să vă prezentăm un dublu succes internațional al sportivelor Universității Babeș Bolyai, chiar de la fața locului, din Slovacia, de la corespondenta noastră specială.

Autoarea corespondenței este o fostă studentă la Jurnalistică, actualmente masterand, e vorba despre Gabriela Buciurca. Veți vedea că în afara unei cronici punctuale a evenimentului sportiv, aceasta a contribuit din plin la zestrea de medalii a Universității Babeș Bolyai, luînd un aur într-o probă…individuală, după ce s-a implicat și în cucerirea unei medalii cu echipa. Așadar, cronica de la fața locului, semnată Gabriela Buciurca:

“Echipa de handbal a Universitatii Babes Bolyai Cluj a participat in 24-25 noiembrie la turneul inter-universitar de handbal din Presov, Slovacia. Este o traditie ca UBB sa joace an de an in aceasta competitie.

Gabriela Buciurca, cu trofeul de miss, adică aur la individual.

Gabriela Buciurca, cu trofeul de miss, adică aur la individual.

Dupa ce anul trecut fetele au obtinut locul 1, anul acesta echipa formata din Marcela Misaras, Gabriela Buciurca, Giura Karina, Raluca Nicolae, Dayana Turc, Petean Ana Maria, Dora Capota, Denisa Maxim, Paula Stere, Kolumban Anett si Linda Borbath si condusa de catre Gheorghe Zamfir si Alexandru Gherman s-a clasat pe treapta a treia a podiumului, obținînd medalia de bronz”.

Româncele nu s-au intors doar cu trofeul pentru locul al treilea. Frumusetea fetelor din Romania nu a fost trecuta cu vederea nici la aceasta competitie sportiva, ele punînd un fel de monopol pe trofeul de Miss. Dupa ce anul trecut Dayana Turc a obtinut titul de Miss, anul acesta trofeul a revenit tot unei romance, Gabriela Buciurca (autoarea corespondenței de mai sus).

Gabriela Bucuiurca a suferit o accidentare destul de urîtă, de dată recentă, așa că își mai amînă reintrarea în circuitul profesionist intern, acolo unde are în spate prezențe la mai multe echipe de handbal.

A  inceput handbalul cu d-na prof Rodica Petrus, a facut junioratul la CSS Viitorul Cluj, avandu-l ca antrenor pe Corneliu Misaila, a jucat la CS Transilvania Targu Mures,  HC Alba-Sebes si la HC Activ Ploiesti. Postul său, extrema stanga sau dreapta, depinde unde a fost solicitată sa joace la aceste echipe.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.435 citiri

Leave a Reply