Andreea Buzatu (fostă Isărescu), uitată în țară, recunoscută la Abu Dhabi de către Federația Internațională de Judo

Pe site-ul www.wordjudotoday.com, aici, mi-a atras privirea declarația unei românce, în legătură cu Grand Slam-ul de Judo ce se desfășoară în aceste zile la Abu Dhabi (Emiratele Arabe Unite). La invitația lui Marius Vizer (președintele Federației Internaționale de Judo), fosta gimnastă, campioană olimpică cu echipa României la Jocurile Olimpice de la Sydney, a avut o declarație frumoasă referitoare la această competiție ce se defășoară în Emirate: 

Iat-o, așa cum a apărut pe site-ul menționat:

Andreea BUZATU (born ISARESCU), Olympic (Sydney 2000) and World Champion in gymnastics, who is now working in Abu Dhabi, was present today for this first day of competition. She said: « Judo is amazing. I was a gymnast and I know the feeling to be competing at that level. I am impressed by the public which were quite numerous today. I came here last year as well and I’m happy to be present again. It’s always a pleasure to watch high level sport. »

Am găsit, pe același subiect, aici, și un interviu cu această sportivă despre care s-a pomenit prea puțin în țară, un interviu apărut aseară, la ora 23.00, ora României, în care aceasta dă amănunte despre viața ei din Emirate ( acolo unde s-a stabilit acum 4 ani).

Și uite-așa, datorită unei inspirate alegeri a Federației Internaționale de Judo, aceea de a o invita pe Andreea Buzatu la acest Grand Slam, publicul din România a putut fi informat despre activitatea unei campioane olimpice la gimnastică. Ceea ce nu e rău deloc.

Și tot căutînd, am mai găsit un articol, ce consemna căsătoria acesteia, moment ce a avut loc acum 4 ani (soțul său predînd acum baschetul, la o școală în Emirate).

Întîmplare, reparație morală, putem să-i spunem oricum, dar faptul că o sportivă româncă a fost invitata specială a unui for sportiv internațional nu poate decît să ne bucure.

La Grand Slam-ul de la Abu Dhabi, două sportive din România (antrenor Florin Bercean) au obținut rezultate foarte frumoase).

Andreea Chițu-argint la 52 de kg iar Corina Căprioriu-bronz, la 57 de kg.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.455 citiri

Leave a Reply