“Coppélia”, dansul balerinei fermecate

26nov14 coppeliaOpera Naţională Română din Cluj-Napoca are plăcerea de-a ne invita mâine, 26 noiembrie, de la ora 18.30, la un excepțional spectacol de balet: „Coppélia”, de Léo Delibes. Evenimentul are un caracter deosebit, seara fiindu-i dedicată balerinei Valeria Căprariu-Gherghel, fostă prim solistă a Operei clujene, care a strălucit pe această scenă timp de trei decenii. Conducerea muzicală a spectacolului îi va aparține dirijorului invitat, Kulcsár Szabolcs, de la Opera Maghiară din Cluj.

Încântătorul spectacol de balet, tras parcă de o ”cheiţă magică”, este un preferat al repertoriului liric internațional, prezent pe cele mai importante scene ale lumii. Caracterizat de un vechi şarm austriac, cu accente voioase şi dansuri electrizante, pline de energie, spectacolul este admirat de publicul tânăr și matur, deopotrivă, încă de la premiera sa din anul 1870, pe scena „Théatre Imperial de L’Opéra” din Paris.

Baletul în două acte, aranjat pe notele compozitorului Léo Delibes, aduce în faţa publicului povestea Coppéliei, o păpuşă vrăjită, creată pentru a impresiona la nunta fastuoasă a celui mai bogat moştenitor din lume. Secretul păpuşii mecanice stă în puterea ei de a prinde viaţă şi a fermeca orice privitor, cu fiecare pas dansat, declansând povestea bogată în suspans și note comice.

Distribuția care va insufla viață Coppéliei miercuri seara este formată din balerinii: Andreea Jura, Dan Haja, Marius Toda, Polina Stănescu, Dan Orădan, Monica Pintea Martin, Romulus Petruș, Călin Nițulescu, Raluca Gherman, Dalia Costea, Laura Pop, Dorina Lucaciu, Rodica Bacoiu, Ingrid Poka, Adelina Filipaș, Vlad Maier, Gabriela Sima, Ofelia Mărginean, Cristina Boboc, Valentin Mihăilă, Mircea Baritchi, Antonela Oancea, Alina Negru, Carmen Opriș, Enikö Fărcaș. Coregrafia și regia artistică poartă semnătura lui Vasile Solomon.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală, în reţeaua Eventim (magazinele Orange, inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.950 citiri

Leave a Reply