Deseara se joaca Italia-Albania . Din partea mea, se joaca pentru Paolo

Putine lucruri m-au lasat asa socat, cum am ramas dupa povestea lui Paolo Azzola, pe care il cunosteam de aproape 20 de ani, si care a fost omorat in Albania acum doua saptamani .

De atunci as fi vrut sa scriu despre el, despre modul incredibil in care a parasit viata la 55 de ani, dar cuvintele…nu-mi veneau. Sunt momente in care, pur si simplu, ramai cu ganduri si te uiti undeva in sus…

Poate este o prostie, dar faptul ca in seara asta se joaca Italia-Albania, m-a facut sa ma gandesc…acest meci este al lui, el trebuie sa fie protagonist, si pentru el din partea mea, merita sa scot catva cuvinte. Va povestesc ce s-a intamplat.

In primul rand, luni 3 Noiembrie, seara, am primit un mesaj de la el pe facebook , in care imi spunea la multi ani de ziua mea. Imi cerea si scuze de intarziere, fiindca ziua mea fusese cu o zi inainte. In acelasi mesaj, imi povestea ca inainte cu cateva zile s-a intalnit cu niste cunostinte comune si au povestit de vremurile in care ne frecventam, si asa mai departe. Eu am citit acest mesaj a doua zi, dimineata , cu zambetul pe buze , fara sa stiu ce se intamplase intretimp.

Putin mai tarziu, am inceput sa vad ca apar pe pagina lui tot fel de mesaje in care i se spune….”o sa ne lipsesti, o sa fi tot timpu in sufletul nostru, acum esti in cer si pot sa zbori..” .

Am zis ca e o greseala, nu se poate asa ceva. Am intrebat la un prieten ce s-a intamplat, si mi-a spus ca pur si simplu ..”a fost in locul gresit, in momentul gresit” . Adica, a fost intr-un bar la Tirana, impreuna cu un prieten, si la cateva mese mai incolo de masa lor un grup de albanezi au inceput sa se certe intre ei. Cearta a devenit din ce in ce mai tare, pana cand unu dintre acestia a scos un pistol si a inceput sa traga la nebunie. Trei gloante s-au dus accidental catre Paolo, care dupa putin a murit, impreuna cu inca trei persoane de acolo .

Cum se poate sa mori asa ?

Interesant este ca el iubea mult Albania, unde de cativa ani avea afaceri. Povestea cat de multi oamenii buni exista acolo, pe langa tot ce se spune de rau despre tara asta. Personal, nu pot sa spun ca nu avea dreptate. Am cunoscut si eu oameni extraordinari acolo, pe langa cei periculosi. Dar tragic este ca cine incearca sa faca ceva pozitiv, sa spuna o vorba buna despre o tara, primeste in schimb ce a primit Paolo Azzola.

Sper sa ramana in mintea oamenilor care au avut noroc sa il cunoasca, cuvintele lui pozitive, care ar putea incuraja o altfel de gandire in relatia dintre aceste doua popoare . Din motivul asta, in meciul care se joaca deseara, nu voi spune Forza Italia , voi spune “FORZA PAOLO !” .

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.111 citiri

Leave a Reply