Performanță excelentă pentru doi tenismani români: au cîștigat un challenger

Patrick Grigoriu, jucătorul celor de la Winners Tennis Club Cluj

Patrick Grigoriu, jucătorul celor de la Winners Tennis Club Cluj

Patrick Grigoriu și Costin Pavăl își continuă traseul incredibil de sfîrșit de an. Pentru a doua oară consecutiv participă la un challenger, de data aceasta reușind performanța deosebită de a-l și cîștiga. Victoria e cu atît mai interesantă cu cît cei doi au primit un wild-card în Italia, la Andria (challenger de 35.000 de euro), șansă pe care au valorificat-o din plin. 

Patrick Grigoriu, care e legitimat la Winners Tennis Club Cluj, era pe locul 460 în luna august, chiar scriam despre asta aici la timpul cuvenit, pentru ca acum, după această victorie, să urce probabil undeva înspre locurile 230 mondial, dacă nu chiar mai sus…

Astăzi, Grigoriu și Pavăl au cîștigat finala din Italia după trei seturi, 7-6, 6-7, 10-5 chiar în fața favoriților numărul 2, Jebavy și Siljestrom (Cehia-Suedia) și au primit 80 de puncte ATP și vor împărți și premiul de 2.155 de euro.

Grigoriu era pe locul 282 iar Pavăl pe 301, asta înaintea turneului, fiind, astfel, jucătorii numărul 4, respectiv 5 dintre cei din România, după Tecău, Mergea și Ungur.

Vorba unui antrenor clujean, Adi Szabo, păcat că se termină anul pentru cei doi…

Atît Grigoriu cît și Pavăl s-au găsit perfect unul pe altul și împreună formează deja un dublu mai mult decît interesant, un dublu ce poate deveni unul redutabil și la turnee mai mari.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
910 citiri

Leave a Reply