Spectacol unic de dans contemporan la Cluj

02nov14 amor amores - iulius mallSpectacolul care a dat tonul dansului modern la Cluj revine! Opera Naţională Română din Cluj-Napoca ne invită duminică, 2 noiembrie, de la ora 18.30, la „Amor Amores”, o poveste coregrafică de dragoste în ritmuri de dans contemporan.

Realizată de către reputatul maestru Gigi Căciuleanu, cel mai apreciat coregraf al momentului, această manifestare artistică unică în țară a deschis apetitul orașului nostru pentru lumea dansului contemporan. ”Amor Amores” a fost prezentat în premieră absolută pe scena Operei Naţionale clujene în vara acestui an, inaugurând prima ediţie a Festivalului Internaţional de Dans STEPS. Coregrafia modernă, construită ca și metaforă a sentimentelor, ritmului și mișcării, a adus în faţa publicului un nou tip de manifestare artistică, de talie internaţională, extrem de rar întâlnită la Cluj, însă primită cu mare entuziasm şi curiozitate de publicul local. Spectacolul este susţinut de o coloană sonoră organizată de o formulă alchimică ce aparține aceluiași Gigi Căciuleanu, ce îmbină tangouri, canțonete și cântece de dragoste în principal din repertoriul spaniol.

Armonia avangardistă aduce pe scenă Corpul de balet al Operei Naţionale Române din Cluj-Napoca, format din Andreea Jura, Anamaria Boancă, Adelina Filipaş, Silvia Bariţchi, Rodica Bacoiu, Dalia Costea, Ofelia Mărginean, Raluca Gherman, Dorina Lucaciu, Dan Haja, Lucian Bacoiu, Mircea Bariţchi, Mircea Munteanu, Robert Kalman, Romulus Petruş, Valentin Mihăilă, Radu Sântimbrean, Ştefan Meşter, aflaţi sub pregătirea coregrafică şi regizorală a maestrului Gigi Căciuleanu.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală, în reţeaua Eventim (magazinele Orange, inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

***
Coregraf, balerin şi profesor de dans, maestrul Gigi Căciuleanu s-a format la București, unde a ocupat rolul de prim-balerin al Operei Naționale Române, interpretând un repertoriu complet de roluri clasice și manifestându-și, totodată, interesul pentru spectacolul inovativ.

După o carieră bogată în reușite coregrafice și premii naționale și internaționle, Căciuleanu s-a conturat ca și personalitate avangardistă reprezentativă a dansului modern. Stabilit în Franța din anul 1973, maestrul coregraf a fondat Studioul de dans contemporan de la Nancy iar în prezent este director aristic al Baletului Naţional din Chile și are colaborări apreciate cu Baletul Naţional Chilian, Teatrul Naţional de Operă şi Balet “Oleg Danovski” Constanţa şi Compania sa de dans din Paris.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.225 citiri

Leave a Reply