“U Cluj rugby 65, tradiție și performanță”, un volum aniversar

Demostene Șofron, mulțumit de cartea care a apărut la timp

Demostene Șofron, mulțumit de cartea care a apărut la timp

Demostene Șofron mi-a înmînat, cu autograf, cartea care a apărut sub semnătura lui: “U Cluj rugby 65, Tradiție și performanță”. Volumul e unul care celebrează, într-un an aniversar pentru clubul clujean, cei 65 de ani de rugby la Universitatea. 

Am și citit-o ieri, mi se pare o carte care acoperă la modul statistic toți cei 65 de ani de rugby la Universitatea, cu multe date interesante și comentarii care întregesc tabloul.

În plus, e o lectură plăcută și pentru că există în economia volumului și destule pete de culoare reprezentate de rubrici inedite, interesante:

-familiile rugbyului clujean: frați, tați și fii și chiar un caz de tată-fiu-nepot, asta în cazul familiei Spătaru.

-arbitrii rugbyului clujean

-președinții clubului

-echipa de rubgy feminin

-amintiri și gînduri (Mircea Rusu, Ștefan Ionescu, Octavian Chihaia, Romeo Gontineac, Emil Pîrțoc și alții)

Remarc și coperta fotografului Silviu Cristea (noul nostru coleg de baschet din fiecare sîmbătă) dar și un lucru care mi-a picat bine de tot: la bibliografie este trecută și cartea mea, “Supercampionii Clujului”, ceea ce, recunosc, mi-a sărit în ochi și ca o dovadă de profesionalism a autorului Demostene Șofron.

Volumul a apărut la Editura Mediamira și vă sfătuiesc să vi-l procurați, o trecere în revistă a celor 65 de rugby la Universitatea nu strică nimănui în bibliotecă.

V

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.508 citiri

Leave a Reply