Colind Regal în așteptarea sărbătorilor de iarnă

Colind-Regal-A2Sâmbătă, 13 Decembrie 2014, de la ora 18.00, la Casino – Centrul de Cultură Urbană din Cluj-Napoca, va avea loc un concert special de colinde organizat de „Clubul Monarhiştilor Clujeni”.

Aflată la a doua ediţie, seara de colind regal va aduce în faţa publicului figuri reprezentative pentru scena lirică clujeană: „Corul Regal”, alcătuit din artişti profesionişti, aflat sub bagheta dirijorului Dan Dumitrana, solo şi acompaniament la pian al solistei Larisa Pentea şi „Quartetul de Alămuri”, condus dirijoral de către Flaviu Mogoşan. De asemenea, atmosfera specifică de sărbătoare va fi completată de către corul de copii „Alegria” precum şi de către corul bărbătesc „Axios”.

Pe o regie artistică spectaculoasă de colind şi acompaniament simfonic, serata dedicată sărbătorilor de iarnă va reuni colindul tradiţional autentic, cu un repertoriu internaţional de colinde. Contextul acestei manifestaţii artistice se doreşte a fi unul elegant, asigurând publicului prezent o atmosfera distinsă a unui Crăciun petrecut în ambianţă regală.

Alături de caracterul liric deosebit, semnificaţia evenimentului este dublată de scopul său caritabil. Toate fondurile strânse în cadrul spectacolului, sub formă de donaţii, vor fi folosite la pregătirea cadoului de Crăciun pentru copiii abandonaţi aflaţi în grija Casei de Copii ”Maica Domnului” din Cluj-Napoca.

Prin intermediul acestui eveniment, „Clubul Monarhiştilor Clujeni” doreşte să sublinieze ataşamentul profund şi constant al regalităţii româneşti faţă de valorile credinţei creştine. De altfel, la Curtea Regală a României, Sărbătoarea Naşterii Domnului este, prin excelenţă, o ipostază a bucuriei şi speranţei creştine, a întâlnirii nemijlocite dintre popor şi suveranii săi, intermediată de către colind şi tradiţie. Pe de altă parte, Familia Regală, cu deosebire prin implicarea Reginelor şi Principeselor, a făcut posibil ca, de-a lungul vremii, principiul creştin al iubirii aproapelui să capete o dimensiune concretă sub forma numeroaselor acţiuni filantropice îndreptate către semeni aflaţi în dificultate. Ca o reconfirmare a acestei minunate tradiţii, am dori ca, în seara Colindului Regal clujean, fiecare dintre cei prezenţi să fie însoţiţi de bucuria unică a Sărbătorii Crăciunului, împletită cu sentimentul iubirii şi mărinimiei bunului samaritean.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.112 citiri

Leave a Reply