Norvegia a trecut ușor peste faza cu reconstrucția…

În pofida aprecierilor unora dintre comentatorii noștri, care ne spuneau că Norvegia este într-un moment de cumpănă, de reconstrucție, evidența ne-a arătat altceva, și anume că această echipă a devenit relativ ușor campioană europeană la handbal feminin, după ce a trecut cu 28-25 de Spania, în finala de aseară. 

Că Norvegia merita acest titlu este dincolo de orice îndoială, ea cîștigînd aproape toate meciurile (excepție făcînd partida cu Ungaria, cea din grupa principală 1, atunci cînd această înfrîngere nu mai conta deloc pentru ea). În rest, a bătut la pas tot ce-a prins în grupa preliminară (România cu 8 goluri, Danemarca la 6 diferență și Ucraina cu 11 goluri diferență), apoi, în grupa principală a trecut de Spania la 3 goluri și de Polonia la 2). În semifinale a bătut Suedia iar în finală, din nou, Spania.

E clar acum, probabil și pentru unii dintre comentatorii noștri, că Norvegia a trecut cu brio peste mult pomenitul moment al reconstrucției, ba chiar se poate spune că nici nu s-a observat că ar fi vorba despre așa ceva, atît de bine au jucat nordicele.

Dacă socotim că din 11 campionate europene din istorie acesta a fost al șaselea cîștigat de Norvegia, dacă prin această victorie Norvegia și-a asigurat prezența la viitoarele mondiale dar și la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio de Janeiro, atunci avem dimensiunea reală a forței în handbal a acestei naționale.

Surpriza plăcută a acestor europene a constituit-o Polonia, o formație care a lăsat Rusia pe locul 4 în grupa preliminară din care a făcut parte, calificîndu-se spectaculos în grupele principale.

Bucuria noastră rămîne desemnarea Cristinei Neagu în echipa ideală a acestei ediții a europenelor. Iată cum arată această elită:

The All-star team of the Women’s EHF EURO 2014 is as follows:

Goalkeeper: Silje Solberg (NOR)

Left wing: Maria Fisker (DEN)

Left back: Cristina Neagu (ROU)

Centre back: Kristina Kristiansen (DEN)

Line player: Heidi Loke (NOR)

Right back: Nora Mörk (NOR)

Right wing: Carmen Martin (ESP)

Best Defence Player: Sabina Jacobsen (SWE)

Most Valuable Player: Isabelle Gullden (SWE)

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
828 citiri

Leave a Reply