Gelu Radu, partea cinematografică

gelu bVă spuneam că Gelu Radu stă să-și lanseze cartea de bucate, dar vă spuneam și că omul a trecut prin cîteva experiențe, printre care cea de jurnalist sportiv și cea de cineast, respectiv de regizor. Azi vă ofer un scurt remember al acestei din urmă pasiuni a lui, cea de regizor.

Iată ce scria în 2010, în Ziua de Cluj, Bianca Felseghi: “Gelu Radu este clujean get-beget. Şi, mai mult, este mănăşturean, o trăsătură definitorie pentru el şi pentru filmele pe care le face. Jurnalist sportiv, Gelu încearcă de aproape 10 ani să-şi valorifice pasiunea pentru film. El a scris scenariul şi a regizat “Cartier” şi “Înapoi în Cartier”, iar acum e pregătit să reia armele de unde le-a depus în urmă cu patru ani”. Restul materialului, aici.

Iar aici puteți vedea trailerul filmului Înapoi în cartier, film realizat în 2006.

Aici, în Adevărul (2011), puteți citi despre Hansi, primul film românesc în tehnologia 3D, realizat tot de către Gelu Radu.

Aveți așadar, după lecturarea acestor materiale, profilul plurivalent al colegului nostru Gelu Radu, cel care a știut să treacă prin diferite profesii cu mare ușurință, dar toate făcute cu talent și pasiune.

Așa se va întîmpla, veți vedea, și cu această “Carte de bucate ardelenești și nu numa “, un volum apărut la Editura Colorama și de lansarea căreia ne vom ocupa săptămîna viitoare. Va fi o întîlnire pe care ar fi păcat să o ratați, o întîlnire cu munca unei familii care știe să facă lucruri împreună, ca dovadă acest produs încîntător (“150 de rețete ilustrate pas cu pas, scrise ardelenește și englezește”) pe care cu siguranță îl veți aprecia la adevărata lui valoare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
951 citiri

Leave a Reply