George Ogăraru a vorbit despre rolul liderului

George Ogăraru

George Ogăraru

Invitat la workshopul organizat de Doru Crișan, “Leadership și performanță în sport”, George Ogăraru, antrenorul Universității Cluj și-a expus cîteva dintre ideile sale în legătură cu importanța liderului în fotbal dar a făcut cîteva considerații și despre rolul muncii mai aplicate la nivelul copiilor. 

Referindu-se la copii, acesta a spus că sînt important de transmis mesajele pozitive, încurajările, în locul apostrofărilor și folosirii unui limbaj neadecvat de către antrenori. Antrenorul clujenilor a pledat pentru schimbarea mentalității tehnicienilor, la acest nivel.

Chestionat pe marginea felului în care este desemnat un căpitan de echipă, Ogăraru a spus că acest fotbalist se impune singur prin personalitatea sa, nu trebuie neapărat desemnat. Este omul dorit de către toată echipa și impune respect atît în teren cît și în afara lui.

În cadrul unui exercițiu ad-hoc cu patru grupe de lucru, Ogăraru și cei care l-au însoțit (printre care s-a numărat și Marius Popescu) l-au desemnat pe Marius Lăcătuș drept exemplu elocvent de lider al unei echipe, un fotbalist care s-a identificat cu clubul Steaua pentru o foarte lungă perioadă de timp.

Acțiunea gîndită de Doru Crișan s-a dorit un prim pas într-un domeniu neexplorat, dar din păcate prea puțini antrenori și dascăli din sport au fost prezenți la această întîlnire. Poate data viitoare…

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.706 citiri

Leave a Reply