Mergea a făcut meciul vieții lui chiar de ziua lui. Victorie împotriva fraților Bryan și urmează meciul contra lui Tecău

Așa a fost înainte de meci. Vă dați seama ce-a fost după...

Așa a fost înainte de meci. Vă dați seama ce-a fost după…

Florin Mergea și Dominic Inglot au dat marea lovitură la Australian Open, învîngînd un dublu ce părea indestructibil, cel al fraților Bryan, cea mai bună pereche a lumii în proba de dublu. Cu această victorie, 7-6, 6-3, obținută chiar de ziua lui, Florin Mergea ajunge în sferturile de finală ale Australian Open, o performanță extraordinară, mai ales în condițiile date (cu victorie împotriva principalilor favoriți). 

Victoria aceasta a fost una incredibilă, consumată în doar 70 de minute, cu un prim set în care Mergea și Inglot au revenit fenomenal după ce și-au pierdut serviciul la 1-2 și din 1-4 au făcut 4-4, apoi au intrat în tie-break. Acolo au făcut mini-break la 4-3 pentru ei și l-au dus pînă la final, 7-4.

Setul secund au reușit break-ul la 3-2 pentru ei, destul pentru ca să nu scape victorie în set, 6-3, și totodată victoria finală, una de pus în ramă, chiar de ziua lui Mergea și de Ziua Australiei. O reușită pe care Mergea nu o va uita niciodată.

În sferturile de finală vom asista la un duel românesc, pentru că Mergea și Inglot îi vor întîlni pe Tecău și Rojer, merituoși învingători și ei în sesiunea din această dimineață (ora României). Vom avea, așadar, indiferent de rezultatul din sferturi, un semifinalist la Australian Open.

Horia Tecău și Jean Julien Rojer își respectă statutul de favoriți 6 și se calfică la mare luptă în sferturi, după victoria în două ore în fața dublului Butorac și Groth (SUA, Australia), scor 3-6, 7-5, 7-6.
În setul decisiv nu s-a consumat nici un break. Doar în tie-break, la 5-4 pentru ei, Tecău și Rojer au reușit un mini-break, care s-a dovedit decisiv pentru acel 7-5 ce s-a consemnat la final.

Cei doi au cîștigat 71.000 de dolari pentru prezența în sferturile de finală ale Australian Open.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
965 citiri

Leave a Reply