Două păsărici. Două mari și două mici

Unele marcaje auto din Cluj sînt realizate prost de tot. Vă dau două exemple mari. 

Primul: în fața Inspectoratului Teritorial de Muncă (nu-i vina mea că se cheamă așa de complicat), pe strada Coșbuc,  e o linie continuă care desparte sensurile. Atîta doar că pe 2 metri e întreruptă, nu se știe de ce. Adică se poate presupune: probabil ca să se intre și să se iasă din această instituție trecînd peste un sens de circulație, iarăși nu se știe de ce (că doar nu trebuie să intre sau să iasă mașini ale Salvării, instituția aceasta nefiind una a …urgențelor).

Și pe linia aia întreruptă, o doamnă din fața mea, la volan, în plin mers în coloană înspre intrarea în parc, a făcut o manevră scurtă, de întoarcere, adicătelea să ajungă invers, spre Calea Moților. Femeia a văzut linia întreruptă și-atunci a făcut o curbă, practic. De evitat am reușit să o evit, deși manevra mea a semănat teribil cu a ei, în sensul că m-am răsucit și eu odată cu ea și am ajuns cu spatele la parcul în care vroiam să ajung.

Dincolo de teorii și de această întîmplare, neimportantă cu siguranță: ce rost are să punem linia aia întreruptă acolo? Că uite, unii înețeleg că pe-acolo pot întoarce mașină spre Mănăștur, că și-au uitat cheile aceasă…

A doua pățanie auto a mea s-a consumat în aceeași zi cu cea în care am întîlnit femeia inventivă la volan, dar de data aceasta pe Calea Turzii.

Pe sensul de urcare, în coloană, mai sus un pic de OMV, eram primul din rînd. Și a trebuit să opresc, și totodată să opresc și coloana din spatele meu, pentru că două domnișoare au avut nepărat nevoie să schimbe o parte cu alta a drumului, dînsele afîndu-se în ipostaza de pietoni. Și-atunci am observat, cu stupoare, că există treceri de pietoni pe Calea Turzii, cam vreo trei bucăți pînă la giratoriul cu Făgetul.

Acuma, serios, treceri de pietoni pe Calea Turzii? Mă și întreb (așa cum am avut gura spurcată și cu accidentele de pe varianta Zorilor-Mănăștur de la trecerea aceea de pietoni cu bucluc) cînd va avea loc primul accident în care un șofer va lovi în plin un pieton angajat pe una dintre trecerile de pietoni de pe Calea Turzii. Cred că e doar o chestiune de timp pînă cînd un asemenea dezastru să se întîmple. Nu de alta, dar pe o șosea în pantă (rampă), una care te scoate din oraș (sau te introduce, după caz), mai ales în condiții de iarnă, probabilitatea ca așa ceva să se întîmple e foarte mare.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
1.374 citiri

Leave a Reply