Patrick Ciorcilă a revenit în circuit. S-a calificat pe tabloul din Turcia și mîine joacă în primul tur

Patrick Ciorcilă și Andrei Pavel. Foto: winners tennis club cluj

Patrick Ciorcilă și Andrei Pavel.
Foto: winners tennis club cluj

Patrick Ciorcilă a revenit în concursurile de tenis după o absență destul de lungă. A făcut-o însă elegant, cu trei meciuri de calificare cîștigate autoritar și cu o prezență pe tabloul principal al turneului futures care are loc în această săptămînă în Turcia. Patrick este însoțit pentru prima dată de antrenorul său, căpitanul nejucător al României de Cupa Davis, Andrei Pavel. 

Turneul din Turcia este catalogat de către specialiști drept unul foarte puternic pentru nivelul futures, avînd în vedere că ultimul care a prins direct tabloul este un jucător de loc 680 (spre pildă, la un turneu din Iran de acum trei săptămîni un alt clujean, Jecan, a prins tabloul fiind clasat dincolo de locul 1100).

Patrick a învins trei jucători, un german, un suedez și un israelian, jucători de 17, 18 respectiv 20 de ani. Clujeanul nu a pierdut nici un set, cedînd 20 de game-uri în total (dintre care 7 cu israelianul din ultimul tur, pe care l-a învins 6-2, 7-5).

Mîine dimineață, undeva în jurul orei 11.00, Patrick va juca în primul tur cu belgianul Jonas Merkx, jucător de 21 de ani care ocupă locul 809 ATP.

Într-o scurtă declarație pe care ne-a dat-o, Patrick Ciorcilă a spus: “Meciurile din calificări nu au fost ușoare, dar se poate spune că am jucat bine și nu le-am dat prea multe șanse. Sigur că în acest moment nici nu prea contează atît rezultatele cît felul în care mă simt pe teren. Asta mă interesează acum și sper ca să mă simt la fel de bine și pe viitor “.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
1.202 citiri

2 comments to Patrick Ciorcilă a revenit în circuit. S-a calificat pe tabloul din Turcia și mîine joacă în primul tur

Leave a Reply