Plutire și exotism ravisant în dublul spectacol de balet ”Boléro” – ”Șeherezada”

06febr15_bolero_seherezada_IMOpera Naţională Română din Cluj-Napoca ne invită mâine, 6 februarie, de la ora 18.30, la o deosebită seară de balet ce cuprinde două spectacole de un exotism ravisant: ”Boléro” și ”Șeherezada”.
Două titluri clasice de mare notorietate, compozițiile se bucură de o popularitate remarcabilă în rândul publicului internațional, fiind caracterizate de o forță, armonie și o fascinație muzicală unice.

Bolero de Maurice Ravel, primul spectacol al serii este un balet într-un act, realizat pentru dansatoarea rusă Ida Rubinstein și prezentată publicului larg în anul 1928. Creație expresivă, caracterizată de fluență și efecte progresiste, este cea mai cunoscută operă semnată de Ravel și o preferată a repertoriululi liric universal. Distribuția spectacolului îi include pe Adelina Filipaș, Valentin Mihăilă, Mircea Barițchi, Radu Sântimbrean, Romulus Petruș, Paul Cuibus, Alex Dobre, Róbert Kálmán, sub coregrafia și regia artistică semnată de Adrian Mureșan.

Șeherezada de Nicolai A. Rimski- Korsakov, cea de-a doua compoziție a serii, ne poartă în lumea de basm a celebrei povești ”O mie și una de nopți”, cu accentele sale exotice șarmante. Călătoria imaginară este creată aievea alături de frumoasa Șeherezada și Sultan, invocați în diverse forme în cele patru părți ale operei, prin povestea corabiei lui Sindbad, Prințul Kalender, Tânărul Prinț și Tânăra Prințesă și festivalul de la Bagdad. Pasionala poveste prinde viață prin pașii de dans ai balerinilor: Anamaria Boancă (Zobeida), Mircea Barițchi (Massaud), Romulus Petruș (Șahul Șahriar), Marius Toda (Eunucul), Radu Sântimbrean (Șahul Șahzaman), Daniel Moga, Laura Pop, Ofelia Mărginean, Dalia Costea, Daniela Drăgușin, Rodica Bacoiu, Valentin Mihăilă, Antonoiu Mon, Paul Cuibus, Alex Dobre, Vlad Maier, acompaniați de un grup de elevi de la Liceul de Coregrafie ”Octavian Stroia” Cluj-Napoca. Coregrafia și regia artistică a spectacolului poartă semnătura lui Adrian Mureșan.

Biletele spectacolului sunt puse în vânzare la Agenţia Teatrală, în reţeaua Eventim (magazinele Orange- inclusiv Orange Shop Dej şi Turda, Germanos, Vodafone, Domo, Librăriile Cărtureşti, Humanitas) şi online pe www.eventim.ro.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.193 citiri

Leave a Reply