Adrian Szabo nu s-a schimbat, chiar dacă acum îl antrenează pe Marius Copil

Adrian Szabo

Adrian Szabo

Adrian Szabo este pe val în ultima vreme. Lumea a aflat că îl antrenează pe Marius Copil și acum mulți se interesează de tînărul antrenor clujean. Chiar și la Sibiu, acolo unde a fost prezent la Cupa Davis, interesul pentru acest tehnician s-a văzut inclusiv atunci cînd Daniel Chican, de la TVR, l-a invitat să comenteze împreună unul dintre meciuri. Cu toate acestea Szabo a rămas același tip pe care l-am cunoscut, modest și muncitor, cu gîndul mai degrabă la progresele elevului său decît la ascensiunea personală. 

Am stat împreună la Sibiu și am vrut să aflu cîte ceva despre victoria lui Marius Copil la Dudi Sela (un jucător mult mai bine clasat decît el).

-Care au fost armele cu care l-a bătut Marius pe Sela?

-În primul rînd a fost serviciul, care i-a mers extraordinar, fapt remarcat de toată lumea. Apoi, foarte important, a fost modul în care s-a mobilizat. Marius mi-a spus că pentru el Cupa Davis e ceva special și cu atît mai important cu cît joacă acasă, în fața propriilor spectatori. Acest lucru s-a observat și probabil l-au observat foarte mulți dintre cei care au privit meciul la fața locului, pentru că gesturile lui Marius de la finalul meciului au spus totul…A luat microfonul, luîndu-i oarecum pe nepregătite pe organizatori, și a ținut să le mulțumească celor din sală pentru suport. A fost felul lui în care a înțeles să întoarcă spectatorilor modul în care aceștia l-au încurajat.

-Cum gîndiți programul, în continuare?

-Din păcate nu ne ies pașii în ceea ce privește cele două turnee americane care sînt în program în săptămînile care urmează, din cîteva motive (calificările la Indian Wells încep marți, imposibil de ajuns în SUA pînă atunci iar pentru Miami Marius e destul de departe pe listă pentru a fi sigur că intră în calificări), așa că ne vom concentra pe turnee challenger. Marius este într-o formă bună, să nu uităm că a fost la un pas de încă două tablouri principale de ATP după evoluția bună de la Australian Open, doar șansa lipsindu-i pentru a ajunge acolo…Se va concentra acum pe ceea ce urmează și pe punctele puse în joc.

PS

mama bLa Sibiu au fost prezenți și părinții lui Marius Copil, tatăl un fost internațional de rugby și mama, cu care am vorbit mai mult și care a surprins prin încrederea de dinaintea meciului cu Dudi Sela cînd mi-a spus: “Marius l-a mai bătut pe israelean, deci va reuși să o facă și de data aceasta”. Și așa a fost, fapt pe care mi l-a reamintit și în ziua meciului de dublu, cînd ne-am reîntîlnit.

În Sala Sporturilor Transilvania, din Sibiu, chiar în fața locului din care am urmărit meciul de dublu de sîmbătă alături de Adi Szabo, era plasat și tatăl lui Horia Tecău, un obișnuit al arenelor în care evoluează fiul său. La meciuri au fost prezenți și părinții jucătorului israelean Dudi Sela, despre care puteți citi mai multe aici. (site-ul lui Daniel Conțescu, cel cu care am și schimbat cîteva impresii).

 

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.693 citiri

Leave a Reply