Încep meciurile de foc pentru Universitatea. Primul hop e vineri, la Brașov

FC Brașov are un antrenor nou, un croat, pe Vjekoslav Lokica, 49 de ani, un tehnician care a imprimat o mentalitate de luptători jucătorilor săi, fapt remarcat în partidele pe care brașovenii le-au disputat pînă acum sub comanda sa. Conform transfermarkt.co.uk, croatul care a stat pe bancă puțin peste 100 de partide, la echipe din țara sa, precum NK Zagreb (35 de meciuri), NK Solin (14 meciuri), HNK Sibenik (33 meciuri) sau NK Primorje (asta în Slovenia, 26 de meciuri) preferă sistemul 4-2-3-1, bilanțul său total fiind de 38 la sută victorii, 34 înfrîngeri și restul egaluri. 

După meciul cu Astra, 1-1, meci în care Brașovul a avut doi eliminați dar a rezistat eroic, acest Lokica a oferit un moment mai rar întîlnit în România, stăpînindu-și cu greu lacrimile după meci, la conferința de presă, mulțumindu-le elevilor săi pentru determinarea cu care au luptat în fața unui adversar puternic.

Așadar Universitatea se deplasează la un astfel de meci, unde va avea de luptat cu un adversar foarte bine determinat și motivat suplimentar de prezența pe margine a acestui luptător antrenor croat.

Antrenorii clujeni trebuie să găsească la rîndul lor metodele de a-și motiva jucătorii, studenții putînd folosi un meci de o asemenea încărcătură pentru a-și verifica potențialul, dorința de autodepășire, dorința de victorie.

Adi Falub, Cristi Pojar, Marius Popescu și Marius Suller se află în fața unei adevărate provocări, mai cu seamă că partida aceasta cu Brașovul este una de 6 puncte, cum le place unora să declare aceste meciuri între vecinele de clasament.

În meciul tur, desfășurat la Cluj în luna august 2014 scorul a fost egal, 1-1, prin golurile lui Nuno Viveiros (min. 8), respectiv Aganovic (80, din lovitură liberă). Deși nu sînt mulți “supraviețuitori” din acel meci, se pare că ambii marcatori se vor afla și de data aceasta printre titulari.

Înaintea acestui meci U Cluj ocupă locul 13, cu 19 puncte, în timp ce Brașovul e pe 11, cu 21 de puncte. Meciul începe la ora 18.00.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
710 citiri

Leave a Reply