Scurte, după etapa XX

Micile “emoții” că Steaua s-ar afla în pericol s-au spulberat după această etapă, în care Petrolul a pierdut acasă și distanța dintre primul și cel de-al doilea loc din clasament a ajuns și nou la 8 puncte, așa că trebuie inventată o nouă… intrigă, pentru că aceasta s-a spulberat. O idee ar fi lupta pentru locul 2, unde ASA devine favorită prin prisma jocului prestat în ultima vreme. 

• ASA a dat și autorul singurei duble din această etapă, pe Mureșan.

• La capitolul reveniri spectaculoase pot fi trecute două echipe din subsol, Rapid și Iasi, a doua reușind chiar să se ridice peste linia locurilor retrogradabile. Rapid nu ia gol în retur, ceea ce reprezintă o performanță bonus.

• Dinamo (una dintre multele echipe în insolvență, din seria celor pe care nu te poți baza cînd vine vorba de rezultate pentru că practic nu există obiectiv) s-a liniștit, e o echipă de pluton.

• CS U Craiova își păstrează acea serie de meciuri consecutive în care nu a pierdut, nici nu se mai știe de cînd… E acum pe locul 5, la 5 puncte de locul 2.

• O altă… revelație, Botoșaniul, s-a liniștit. Dar în același timp a și reușit performanța de a avea un campionat… liniștit.

• Universitatea a alunecat în clasament, nu are gol marcat în retur și se gîndește la următoarele patru meciuri, o serie abordabilă, din care trebuie să adune cît mai multe puncte pentru a se salva.

Lupta a devenit interesantă dar la fel ca în ultimii ani, doar în partea de jos, la retrogradare. În ceea ce privește spectacolul, rare sînt momentele în care poți savura faze care să nu se desfășoare sub spectrul hazardului.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
834 citiri

Leave a Reply