Un stil de viață sănătos, cu profesorul Nicolae Hâncu. Azi, despre Neuronkid

Prof.dr.Nicolae Hâncu (dreapta), Karen Sebesi (stînga), oamenii care au făcut din această emisiune una de top.

Prof.dr.Nicolae Hâncu (stinga)), Karen Sebesi (dreapta), oamenii care au făcut din această emisiune una de top.

Astăzi, de la ora 19.00, pe TVR Cluj (cu reluare duminică, pe TVR 3 de la ora 12.00), emisunea care și-a cîștigat o binemeritată popularitate și care face rating mai ales datorită prezenței invitatului permanent, reputatul profesor doctor Nicolae Hâncu, va avea în centrul său copiii. Mai exact, ediția de azi a emisiunii “Un stil de viață sănătos”, moderată cu succes de amicul Sebesi Karen, va fi dedicată programului Neuronkid și Jocurilor Copilăriei, o idee despre care v-am tot vorbit și pe care promit să o dezvolt și de aici înainte.

Emisiunea colegilor de la TVR Cluj e una în care m-am simțit întodeauna foarte bine iar relația pe care am dezvoltat-o cu prof.dr. Nicolae Hâncu mă onorează, așa că vin mereu cu plăcere… 

Între 6 și 10 aprilie, în Parcul Iuliu Hațieganu va avea loc Ziua Porților Deschise Neuronkid, inițiativă a Asociației Împreună pentru România Modernă, cu largul concurs al Inspectoratului Școlar Județean Cluj, totul întîmplîndu-se sub egida programului Școala Altfel.

Cei de la TVR Cluj m-au invitat și pe mine să susțin cauza celor de la Neuronkid, așa că voi fi în platou alături de Sebesi Karen, prof.dr. Nicolae Hâncu și vice-președintele Asociației IPRM, Titus Iunian.

Pentru că-i cunosc foarte bine pe Adrian Cosma (omul cu ideea) și pe Mircea Barna (președintele IPRM) și pentru că știu cît de mult s-au zbătut și mai ales cîtă răbdare au avut pînă cînd proiectul Neuronkid să prindă contur, să înflorească și să se dezvolte în maniera în care s-a dezvoltat în ultimul timp, n-am ezitat nici o clipă să mă prezint “la datorie” pentru a susține, după puterile mele, acest proiect.

Nu veți pierde vremea nici voi dacă veți privi această emisiune, pentru că într-adevăr Neuronkid este un proiect captivant, care te prinde și care nu-ți mai dă pace, îți vine să vorbești despre el, să te gîndești la el și să-l ajuți să crească mare de tot.

Se pare că lumea s-a prins că se întîmplă lucruri serioase, pentru că am sesizat reacțiile: de la simpatie, la ajutor și implicare. Și cînd vorbim despre ajutor ne referim la administrația locală, forurile școlare, Universitatea Babeș Bolyai, Inspectoratul de Jandarmi, factorii responsabili din Nutriție și lista va rămîne mereu și mereu deschisă…

De Neronkid am vorbit cu toții la un moment dat, dar n-am știut să-i spunem pe nume. Acum el are un nume și are în spate niște oameni serioși.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.462 citiri

Leave a Reply