Walter a mutat: a adus U-iști la echipă. Acum trebuie sprijiniți

Indiferent de rezultatele de pe teren din ultima vreme, la Universitatea s-a întîmplat ceva important: cel care dă banii, Florian Walter, a decis că e vremea ca la cîrma echipei să fie aduși oameni exponențiali pentru ceea ce tribuna aștepta. Falub, Pojar, Popescu și Suller sînt U-iști, deci nimeni, în acest moment, nu poate spune că Universitatea nu e reprezentată de cei care aparțin acestei Idei. Dacă această mutare a fost făcută forțat sau calculat, asta e o altă poveste…

Inițiativa lui Walter poate fi interpretată în cel puțin două moduri:

-a considerat că trebuie insuflat un spirit care să anime atît tribunele cît și atmosfera din vestiar

-omul e într-o pierdere de turație din punct de vedere financiar și-atunci soluția de a aduce la echipă oameni care aparțin Ideii poate să îi folosească în cazul unui eșec, în sensul în care se va putea spune, sec: “s-a pierdut pe mîna voastră”.

Situația, la o analiză simplă, trimite spre o unică perspectivă, din punctul de vedere al celor care simt ceva în legătură cu Universitatea:

-sprijinul trebuie să vină necondiționat. Acesta nu trebuie să țină cont de calcule, ci mai degrabă de resorturile interioare care au menținut în viață Universitatea din 1919 încoace, indiferent de vremuri.

Restul e o poveste.

Pentru o echipă care în 2019 se pregătește de Centenar, supraviețuirea e totul. Ori asta, cu supraviețuirea, ține în primul rînd de sprijinul celor din tribune.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
2.457 citiri

6 comments to Walter a mutat: a adus U-iști la echipă. Acum trebuie sprijiniți

 • s.b.

  Din pacate jocul echipei e marea problema, iar daca acesta nu se va imbunatati, vor fi prezenti din ce in ce mai putini spectatori pe stadion.

  • Gădălean, tată-său...

   @s.b. : ”Suporterul” (că d-aia își spune așa!) își oferă … suportul și susținerea nu când echipa merge bine și clubul e, financiar, ”pe plus”, ci tocmai când lucrurile stau pe dos (vezi cazul Borussia Dortmund!).
   Pornind de la aceste premise și de la desele ”bucurii” punitive, de mii de euro, pe care, în primul rând, datorită ”ultrașilor” clubul le ”primește” de la LPF / FRF, întreb :
   (Mai) ARE ”U” SUPORTERI sau are doar privitori ?!
   Cât despre ”resorturile interioare care au menținut în viață Universitatea din 1919 încoace, indiferent de vremuri” nu cred că mai poate fi vorba despre așa ceva, decât cel mult teoretic …

   • s.b.

    Din pacate suporterii sunt pe cale de disparitie.Am vazut cand s-a incercat proiectul “Suporter U” cati au fost dispusi sa contribuie lunar pentru a ajuta echipa.Nici 500 sau poate cam pe acolo.Atatia oare am mai ramas? Ne tot laudam ca suntem zeci de mii dar la meciul cu Otelul nu am reusit sa ne strangem nici macar 1000.Nici cand am avut echipa buna, inainte da a pleca Walter la Petrolul nu s-au vandut mai mult de 2000 de abonamente.Si atunci de ce ne tot batem cu pumnul in piept ca suntem cei mai grozavi? Scriu aceste randuri din frustrare si nervi, nu ma adresez tie personal, asa ca nu mi-o lua in nume de rau.Ma revolta faptul ca multi se tin mari U-isti dar in ziua meciului gasesc tot felul de scuze pentru a nu veni pe stadion.

 • pentru s.b.

  Păi ce legătură au rezultatele? Universitatea nu era o echipă care forma caractere? Acum, dintr-o dată, așteptați trofee și rezultate?

  • s.b.

   Ti se pare ca am mentionat undeva ca ar fi vorba de rezultate sau trofee?Ai inteles gresit.Eu am zis ca daca echipa va continua sa joace la fel de prost vom ramane din ce in ce mai putini in tribuna.De ce vrem sa ne ascundem dupa deget si negam faptul ca jocul frumos atrage publicul pe stadion?Ai impresia ca lumea vine la stadion sa vada doar pase in spate, preluari gresite si suturi in tribuna?Nu vezi cat de apatici sunt spectatorii daca echipa nu-si creeaza ocazii sau o lalaie in propria jumatate.Cand avem cate un corner sau o faza mai periculoasa cum se anima atmosfera.

 • A123

  Suporterii sunt atrasi de jocul frumos? care sunt acesti suporteri…cei care nu pot identifica un jucator al universitatii pe teren sau care traiesc sub impresia ca o repriza dureaza 27 de minute ? Bine ca la meciul cu radpid , am fost eclipsati la noi acasa , felicitari !! La cat mai multi suporteri!?

Leave a Reply