Alexandra Dulgheru a învins-o pe Eugenie Bouchard. Canada-România 1-1 după prima zi

Alexandra Dulgheru Foto: oradebucuresti.oradestiri.ro

Alexandra Dulgheru
Foto: oradebucuresti.oradestiri.ro

Alexandra Dulgheru a jucat foarte bine și a cîștigat cu 6-4, 6-4 în fața numărului 7 mondial, Eugenie Bouchard și a reechilibrat întîlnirea de Fed Cup dintre Canada și România din Arena Maurice Richard, Montreal. Acum scorul este 1-1, după ce Irina Begu pierduse primul meci în fața canadiencei Francoise Abanda, scor 6-4, 5-7, 4-6. 

Irina Begu, cea care a acuzat serioase probleme la meciul cu Abanda a avut o declarație fair-play, spunînd că nu acesta a fost principalul motiv pentru care a pierdut (Begu a fost cea care a repus România în cărți în meciul anterior, cel cu Spania).

Revenind la Dulgheru, eroina primei zile, aceasta s-a răzbunat oarecum pe Bochard, cea care a evitat să îi întindă mîna la conferința de presă de dinaintea startului întîlnirii Canada-România, “oblingînd-o” de data aceasta să facă acest gest, la finalul meciului cîștigat de româncă.

Româncele au un sprijin real, și de data aceasta, din partea publicului, foarte mulți români fiind prezenți în tribune, la Montreal. Și aceasta este una dintre cheile succesului Alexandrei Dulgheru, după cum avea aceasta să declare imediat după meci.

Pentru România ar fi pentru prima dată din 1992 cînd s-ar califica în Grupa Mondială, asta dacă lucrurile vor merge bine în continuare și dacă va reuși victoria în meciul cu Canada. Între cele două țări nu s-a disputat decît un singur meci anterior, în 1983, atunci cînd România a învins cu 3-0, fără set pierdut. Acum lucrurile s-au schimbat, Canada are o jucătoare de top 10, dar România pare mai mult decît oricînd…o echipă.

Azi sînt programate celelalte trei meciuri: Begu-Bouchard (ora 20.00), Dulgheru-Abanda (21.30) și dublul Mitu-Olaru vs Dabrowski-Fichman. România are șanse intacte pentru victoria finală.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.579 citiri

2 comments to Alexandra Dulgheru a învins-o pe Eugenie Bouchard. Canada-România 1-1 după prima zi

Leave a Reply