Povestea numărul doi din Babeș. Cu Alexandra Cristina Bogdan în prim-plan

Cristina Bogdan, avînd puterea să zîmbească, după două ore de antrenament asiduu

Cristina Bogdan, avînd puterea să zîmbească, după două ore de antrenament asiduu

În ploioasa zi de 6 aprilie 2015 am făcut o vizită în Parcul Sportiv “Iuliu Hațieganu”, una cu punctul terminus sala de atletism, aveam acolo o întîlnire. Și tare mi-a plăcut cînd am mai reușit una, neprogramată, dar la fel de interesantă ca întotdeauna: cea cu Alexandra Cristina Bogdan, o persoană iremediabil îndrăgostită de acest parc și de tot ceea ce înseamnă el, fie că e vorba despre trecut sau despre prezent. 

Alexandra Bogdan este cadru didactic universitar la Facultatea de Educație Fizică și Sport, a absolvit și Facultatea de Drept din cadrul UBB, este antrenoare de atletism, are propria sa afacere tot în domeniul sportiv (conducînd grupe de copii pe care îi antrenează în spiritul mișcării în aer liber) și se ocupă ca nimeni alta de educația fiicei sale. Și, cu toate aceste lucruri pe cap, nu lipsește niciodată de la propriul său antrenament, unul după care mulți dintre noi ar capota.

Un antrenament...ușor

Un antrenament…ușor

Unul care se desfășoară pe durata a două ore, cu alergare și apoi cu sală, totul programat științific, cronometrat, măsurat și analizat. Un antrenament care se desfășoară indiferent de vremea de afară și indiferent de programul zilnic al profesoarei, care oricît ar fi de ocupată, își respectă cu sfințenie aceste două ore de antrenament.

Cînd am întrebat-o cum de nu face rabat de la acest program, mi-a spus simplu: “E felul meu de a-mi trăi viața. Indiferent de bucuriile sau necazurile pe care ți le scoate în față viața, momentele acestea cînd sînt eu cu mine însămi îmi cad cel mai bine. Mă liniștesc și mă regăsesc prin acest stil de viață. E antidotul perfect pentru orice fel de probleme așa cum e și recompensa perfectă pentru zilele frumoase, în care toate îți ies ca la carte. ”

Nu e greu, oricine poate alerga cu o greutate în spate, nu-i așa?

Nu e greu, oricine poate alerga cu o greutate în spate, nu-i așa?

Vorbind despre una, despre alta, am aflat că și azi, cînd ploua destul de puternic și termometrul arăta 2 grade celsius, sesiunea de alergare de 4 kilometri a avut loc, ca întotdeauna. Alergare de încălzire, ușoară, așa îi spune Alexandra acestui mini-maraton pentru noi…

Despre ceea ce face cu copiii de care se ocupă în particular, mi-a spus: “Facem mișcare și ne și distrăm. Acum cîteva zile am fost cu ei la Cluj Arena, cu bicicletele și cu trotinelete, ne-am simțit foarte bine. O să dezvoltăm și mai mult ceea ce facem. În curînd o să avem și un site și o componentă importantă de nutriție, care să acompanieze programul de mișcare.”

Am mai stat un pic la taclale cu Alexandra, mi-a mai povestit de una, de alta, dar asta în timp ce se antrena. Pentru că poveștile merg, dar antrenamentul nu poate sta.

E stilul ei.

Stilul Alexandrei Bogdan, un om al Babeșului, ce mai încolo și încoace…

 

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.952 citiri

Leave a Reply