Victorii pentru românce la Charleston. Begu e deja în sferturi

Andreea Mitu s-a calificat pentru prima dată în carieră în optimile de finală ale unui turneu WTA iar Irina Begu a ajuns acolo după un meci maraton. Din fericire, nu s-a oprit, ci a beneficiat de forfait-ul Makarovei și s-a calificat fără luptă în sferturi. 

Andreea Mitu a trecut 6-2, 6-2 de australianca Alja Tomljanovic. Locul 107 mondial, Mitu o va întîlni în turul următor pe favorita 7, americanca Madison Keys. Andreea are un sezon excelent, după acest turneu putînd intra în prima sută de jucătoare din lume și avînd posibilitatea să se găsească pe tabloul principal de la Roland Garros, fără a mai juca în calificările acestuia.

Irina Begu a învins-o cu scorul de 6-0, 6-7, 6-4 pe Yaroslava Shvedova, după un meci maraton care a durat peste două ore și cu un set trei în care românca a revenit de la 0-3. Ea a avut apoi noroc: s-a calificat în sferturile de finală fără luptă, pentru cărusoaica Ekaterina Makarova, a doua favorită a turneului, s-a retras din cauza unei gastroenterite.

Rezultatele celor două românce la Charleston sînt foarte bune și ele vin să confirme faptul că în meciul de Fed Cup cu Canada România va porni cu prima șansă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
673 citiri

Leave a Reply