Niște oameni pleacă la București. Dar nu la meci, ci la întîlnirea cu Universitatea cea adevărată. O chestiune de respect

Dacă te uiți superficial,  lucrurile arată cam așa: suporterii unei echipe retrogradate, Universitatea,  pleacă din Cluj și fac 500 de kilometri așa cum se fac în România 500 de kilometri, adică greu, ca să vadă un meci în care echipa lor nu are mai nici o șansă la victorie, avînd în vedere situația complicată în care se află. Unii dintre ei nici nu își fac socoteli în ceea ce privește noaptea de duminică, în termenii în care alții s-ar gîndi, respectiv la preparativele de cazare. Ei vor să ajungă la meci, să-l vadă și să se întoarcă spre Cluj imediat după aceea.

Dacă te uiți un pic mai în profunzime, lucrurile sînt ceva mai nuanțate: suporterii aceștia nu merg de fapt la meci. Ei merg la întîlnirea cu Universitatea cea din inima lor, cea care nu ține cont de clasamente, de insolvențe și de falimente.

Universitatea din inima lor nu va intra niciodată în faliment, pentru că în cămăruțele sufletelor acestor oameni există, dosite, prin locuri doar de ei știute, economii și rezerve pentru vremuri negre.

Niște oameni pleacă spre București. Au întîlnire cu istoria Universității Cluj. Cînd vor cînta prima dată, acolo, “Slavă Ție Studenție” și cînd vor scanda prima dată, acolo, “Haide U”, din Ceruri vor cădea cîteva lacrimi iar din Ardeal se vor auzi cîteva suspine, dar apoi oamenii aceștia își vor ridica frunțile și vor privi spre viitor.

Întotdeauna a fost greu la Universitatea. Dar și frumos.

PS

Oamenii care pleacă din Cluj nu sînt deloc puțini, ba dimpotrivă. Din cîte se pare vor fi în jur de 3.000. Cu trenul, cu autocarele sau cu propriile mașini.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
3.208 citiri

2 comments to Niște oameni pleacă la București. Dar nu la meci, ci la întîlnirea cu Universitatea cea adevărată. O chestiune de respect

Leave a Reply