Arthur are nevoie de noi!

Arthur, alături de Carolina, prințesa lui.

Arthur, alături de Carolina, prințesa lui.

Nu știu să formulez ceea ce s-ar putea chema o campanie umanitară.  În același timp sînt conștient că în acest moment sînt alte mii de oameni care au nevoie de ajutor. Dar  simt că dacă nu fac asta înseamnă că nu țin destul la un om care n-a făcut rău nimănui, ba dimpotrivă.  A făcut mult bine.

Situația lui de azi e cam așa: un bărbat de 32 de ani, soț și tată al unei fetițe de numai 1 an stă imobilizat în pat, nu poate mișca aproape deloc și este în mare parte dependent de aparate. Nu mai poate vorbi, merge, mînca și respira singur, toate acestea în urma unei hemoragii cerebrale severe urmate de o infecție masivă la nivelul creierului.

Dar este tot Arthur al nostru, care înțelege ce i s-a întîmplat, care varsă o lacrimă cînd i se vorbește despre fetița lui și care nu ar abandona pentru nimic în lume. Vezi în ochii lui dorința de a face orice pentru a reveni alături de noi, și mai ales alături de fetele lui dragi, Simina și Carolina.

După ce o vreme s-a luptat cu moartea, acum începe o luptă la fel de dură în încercarea de a-și obține un anumit grad de independență, și asta doar într-o clinică specializată de reabilitare neuro-motorie, în străinătate.

Arthur (al doilea de la drapta la stînga), pe vremea cînd nimic nu prevestea seismul care s-a abătut asupra sa și a familiei sale. Era cel mai bun la baschet dintre noi și vesel mereu.

Arthur (al doilea de la dreapta la stînga), pe vremea cînd nimic nu prevestea seismul care s-a abătut asupra sa și a familiei sale. Era cel mai bun la baschet dintre noi și vesel mereu. 

Arthur a devenit de-al nostru la mișcarea baschetbalistică și de-al meu, pentru că îi cunosc soția și fetița, sîntem prieteni de familie.

Acum acestei familii îi este foarte greu. Soția lui Arthur s-a încăpățînat să ducă bătălia aceasta teribilă așa cum poate, dar am încercat și se pare că am reușit să o determin să se lase ajutată.

Arthur are nevoie de bani mai mulți pentru a putea rezista costurilor legate de reabilitare și eu cred că oamenii care îl cunosc îi vor sări în ajutor, așa cum și el ar fi făcut-o dacă unul dintre noi am fi pățit-o.

V-am spus că nu știu formula o astfel de campanie umanitară.

Știu însă că dacă niște bani îi pot da mai multe șanse eu unul n-o să mă gîndesc prea mult și-o să-l ajut.

Dacă gîndiți la fel, hai să-l ajutăm.

Dacă omul acesta își va reveni va ști să ne mulțumească înzecit. Pentru că este un om foarte bun.

Iată și conturile în care puteți face donațiile:

ERDEI SIMINA

Banca Transilvania:

    EUR   RO15BTRL01304201W53413XX            Cod SWIFT BTRLRO22

    RON   RO40BTRL01301201W53413XX

BRD

    EURO    RO11BRDE130SV21091461300         Cod SWIFT    BRDEROBU

    RON      RO 19BRDE130SV48536481300

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +3 (from 3 votes)
8.564 citiri

16 comments to Arthur are nevoie de noi!

 • simona

  Un articol emotionant pana la lacrimi!Baietelul meu de 8anisori,prieten cu arthur,mi a spus ca doreste sa contribuie cu alocatia lui …iar mi au dat lacrmile.impreuna putem reusi!

 • Buna ziua! Ma numesc Cristian Barabas si incerc sa ma implic pentru al ajuta pe Arthur !
  Ideea este ca am fost, suntem, si sper ca vom mai fi colegi de munca …Am rugamintea ca toti medicii stomatologi care doresc sa-l ajute si nu au timp sa mearga la banca sa ma contacteze si voi trece eu sa ” incasez ” in judetele Cluj , Bistrita, Salaj.
  Numarul meu de telefon este : 0731.66.99.99

 • Dana Jurcul

  Sunt o fosta colega de liceu a Siminei si am aflat de situatia asta ieri- sotul meu a fost coleg de clasa cu Simina. Se poate primi articolul si in engleza? Noi locuim in State si daca putem influenta cunostintele noastre de aici sa se implice fi extraordinar!

  Multumesc

 • Moraru.......................................

  Suntem alaturi de voi, cu un Doame ajuta! despicam marea. DOAMNE AJUTA!

 • Dani

  Salut!

  Sunt fost coleg cu Arthur din Zalau. Voi incerca si eu sa mobilizez cat mai multi cunoscuti din toate locurile.
  Doamna ajuta, chiar e unul dintre cei mai buni oameni pe care eu ii cunosc.

 • alina

  Ovidiu,

  hai sa facem o pagina de Facebook de care sa e ocupe cineva indeaproape. E nevoie de mai multe detalii in prezentarea situatiei si de up-date’uri aproape zilnice. Oamenii vor sa stie ce s’a intamplat cu banii lor.

  orice se poate insa trebuie mobilizare. de asemenea, un cont de Paypal, absolut necesar, cei care sunt in afara tarii doneaza mult mai usor asa. Simina sa’si faca un astfel de cont, legat la adresa ei de email.

  apoi cazul tre’ sa fie publicat pe pagina de cazuri sociale, nu mai retin cum se cheama. tradus in EN cel putin si publicat pe platforme internationale.

  poate deja unele din aceste lucruri sunt deja facute? mi’ar placea sa aflu ca asa e.

  cu drag,

 • Alina,
  Pe mine tehnica ma cam depaseste. Daca insa cineva se pricepe la asa ceva, e perfect, eu facilitez (dau numarul de telefon al Siminei, pentru detalii). Ea oricum cred ca citeste aceste mesaje si va actiona…

 • Vlad

  Am vorbit cu Simina si cat de repede vom afla si contul de paypal.

 • Vlad

  Alina,
  Multumim pentru idei. Acum ne ocupam si de pagina de fb pe care vom posta update-uri cat de des vom putea.
  Despre platforme internationale asteptam sugestii de la tine.
  De traducerea acum ne ocupam.

 • bianca

  Este trist dar daca acest articol a ajuns la mine eu ma bucur ca Dumnezeu imi da ocazia sa ajut pe cineva; doresc sa traduc articolul in engleza si sa contribui financiar. Dumnezeu sa aduca multa putere familiei.

 • Horatiu&Mirela

  Am aflat teribila veste, incercam sa ajutam si sa determinam cat mai multa lume sa doneze cat poate si crede de cuviinta.

 • Anca

  Pagina de FB o puteti gasi aici: https://www.facebook.com/pentruarthur

  Aici vom posta update-uri (si contul de paypal).

  Multumim,
  Anca

 • alina

  Buna
  Sotul a fost coleg de servici cu arthur. Se poate sa imi dati nr de tel al siminei sa luam legatura cu ea?

 • Ovidiu Blag

  Alina, daca imi scrii pe CONTACT (care directioneaza spre mailul meu) iti dau numarul Siminei acolo.

 • Datcu Dragos

  Arthur nu suntem straini de problema ta. Iti dorim recuperare cat mai completa. Te asteptam sa fii din nou intre noi medicii, ajutandu-ne cu priceperea ta.

Leave a Reply