Geniul lui Mergea a “lovit” încă o dată. Românul i-a învins din nou pe frații Bryan

mergea-bopannaFlorin Mergea și Rohan Bopanna au făcut un meci extraordinar, în sferturile de finală de la Wimbledon, trecînd cu scorul de 5-7, 6-4, 7-6, 7-6 de frații Bryan, cea mai bună pereche din lume. Pe umerii lui Mergea a fost finalul, unul extrem de tenisonat: el și Bopanna au avut 6-3 în tie-break-ul setului 4 dar frații Bryan s-au apropiat la 6-5. Mergea a venit la serviciu, l-a ratat pe primul dar cu al doilea a servit un as de zile mari și astfel, în stil de mare campion, a închis un meci teribil de tenisonat. Meritele aparțin deopotrivă și coechipierului său, Bopanna, cu care, vă spuneam, se sincronizează din ce în ce mai bine. 

Pentru Mergea merge perfect proverbul italian”nu este doi fără trei”, avînd în vedere că este pentru a treia oară consecutiv cînd este într-o echipă care îi învinge pe frații Bryan, o realizare de excepție (probabil nici un alt jucător de dublu nu a reușit să îi învingă de trei ori consecutiv pe frați…).

Vegheat  din tribune de soția sa Daiana, dar și de antrenorul său, Alex Pop Moldovan, Florin Mergea continuă să viseze frumos la acest Wimbledon pe care l-a cîștigat alături de Horia Tecău în 2002, pe cînd erau juniori.

De data aceasta doar unul dintre ei va putea ajunge în finală, avînd în vedere că cei doi se vor duela în semifinale.

Rezultatele celor doi români la Wimbledon sînt fenomenale iar faptul că România va avea un finalist aici este remarcabil.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
809 citiri

1 comment to Geniul lui Mergea a “lovit” încă o dată. Românul i-a învins din nou pe frații Bryan

Leave a Reply