Tecău, în al nouălea cer: e campion la Wimbledon

Foto: Getty Images/AFP

Foto: Getty Images/AFP

Performanță fantastică pentru Horia Tecău: a cîștigat turneul de la Wimbledon, o realizare cu adevărat remarcabilă. El și Jean Julien Rojer s-au impus în finala de azi în fața dublului Jamie Murray și John Peers, scor 7-6(5), 6-4, 6-4. Ar fi fost și păcat ca după ce am avut doi români atît de aproape de titlu acesta să rămînă necucerit. 

După ce a mai jucat trei finale, 2010, 2011 și 2012 alături de Lindstedt, iată că acum românul a reușit să își atingă visul și să se încununeze cu un titlu de Grand Slam, o reușită de excepție în viața oricărui tenisman.

Horia Tecău a devenit una dintre figurile proeminente ale tenisului românesc din toate timpurile, a spart gheața la acest nivel și are toate șansele să reediteze această reușită prin alte victorii de Grand Slam.

De luni dimineața România va avea doi jucători de dublu printre primii 10 din lume (pentru că va intra și Florin Mergea acolo), ceea ce ne plasează în elita acestei probe.

Românii vor primi încă un cadou frumos sîmbăta viitoare, cînd la Mamaia Tecău și Mergea vor juca din nou împreună, în Cupa Davis.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
973 citiri

Leave a Reply