Cu fotbalul ne-am cam liniștit, nu-i așa?

În ziua cînd unii trăgeau la sorți grupe prin Europa, adică semnalul că începe treaba, noi am terminat-o cu fotbalul. Deloc cu satisfacție luăm notă de această evidență și atît, pentru că măsuri n-o să se ia nici de această dată. 

-Campionatul, în dorința de a-l anima, l-am transportat în adevăratul anonimat, ultima demonstrație fiind retragerea Antenei 1 de pe piața celor care-l transmiteau, semn al audienței infime pe care o au meciurile din prima ligă.

-Liga a doua începe oarecum pe furiș, împinsă și ea datorită regulamentelor ciudate într-o zonă de interes scăzut, competiția nefiind deloc interesantă ci mai mult forțat-complicată, în încercarea de a o…anima.

-Investițiile în centrele de copii și juniori rămîn la stadiul de poveste, expresia aceasta, “centrele de copii și juniori” fiind atît de des folosită încît nimeni nu îi mai înțelege sensul. Poate doar Hagi să fi reușit (poate nici el nu știe cum) să îi dea o direcție.

-În prima ligă avem un “lot de jucători” foarte interesant: știi fotbaliștii care-l compun, îi știi după nume, cum ar veni, dar nu știi exact dacă ei joacă la Voluntari, Chiajna, Craiova, Iași sau Tîrgu Jiu.

Publicul e din ce în ce mai rărit în tribune, mulți dintre telespectatori “mută pe meci” doar în timpul reclamelor de la filme ca să vadă scorul (noroc că-l scriu tot timpul pe ecran, nu ca altădată), așa că-i veselie mare în jurul…fenomenului.

Că am ieșit din Europa ieri e doar o coincidență. Noi sîntem ieșiți demult de-acolo.

Bine că sîntem însă pe locul 7 în lume, asta contează.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
8.376 citiri

4 comments to Cu fotbalul ne-am cam liniștit, nu-i așa?

  • Niciodată n-am înțeles de ce fotbalul e „sportu’ rege”… 🙁

  • dan popescu

    Ovidiu hai mai scrie ceva…fa analize profunde..din sport..din societate..din oras ..de pe strada..hai ca esti bun..scrie nu ne lasa…subiecte cate vrei..te asteptam

  • foarte trist. Buna ironia de final!

  • Marius Muresan

    Fotbalul a ajuns asa pentru ca suporterii nu se mai simt reprezentati de cei care evolueaza in teren . Pai sa ne gandim un pic . In era Walter de exemplu , s-au perindat pe la U sute de jucatori . La inceputul turului sau al returului trebuia sa treaca vreo 6 etape pana sa-ti inveti jucatorii . Asta e valabil la multe alte cluburi cu suporteri multi si care ajuta la audiente , iar jucatorii nu fac parte din comunitate , deci nu simteai ca echipa aia te reprezinta . Un singur lucru a mers bine . Impresariatul . Cu cat se rotesc mai multi jucatori , cu atat mai bine pentru impresari , iar cei care vor fi demisi intotdeauna vor fi antrenorii . Nu ca ar fi si astia niste sfinti !

Leave a Reply