Insectarul cu sporturi rare. Azi, despre o situație bizară de la Campionatul Mondial de Înot de la Kazan (o premieră mondială)

Kanako Watanabe.  Foto: www.zimbio.com

Kanako Watanabe.
Foto: www.zimbio.com

L-am mai pomenit aici pe amicul Lenart Szabolcs, cel care observă lucrurile în amănunt. Și de data aceasta mi-a semnalat un fapt cu adevărat inedit petrecut la Campionatul Mondial de Inot ce se defășoară în aceste zile la Kazan. 

În finala probei de 200 metri feminin, în proba de bras, s-au acordat nu mai puțin decît trei medalii de bronz, și asta pentru că tot atîtea sportive n-au putut fi departajate, ajungînd deodată la final, cu timpul de 2: 22.76.

Practic, dintre 8 sportive aflate la start 5 au primit medalii…

Aveți rezultatele oficiale aici., pentru conformitate.

Și o știre pe zeesnews.com care reflectă această situație rară, aici. 

Proba a fost cîștigată de Kanako Watanabe (Japonia).

Despre ea puteți citi aici o fișă.

În final, de pe site-ul FINA, am luat în limba engleză un paragraf, cel care ne spune că am asistat la o premieră mondială prin această situație ivită:

“In the second women’s final of the day, the 200m breaststroke, another première in the FINA World Championships’ history: three swimmers touched with the exactly same time (2:22.76) for the bronze medal! With local hero Yulia Efimova (2013 world champion) not qualified for the decisive race, the victory came to Japan’s Kanako Watanabe in 2:21.15, the first title for the Asian swimmer after the silver medal in Kazan already in the 200m IM. Aged 18, Watanabe had triumphed in the same event at the 2014 Asian Games and was the best performer of the season. It was Japan’s first win in this event at the Worlds”.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
1.198 citiri

Leave a Reply