Marius Copil, singurul jucător român prezent la US Open

Tenisul românesc are un singur român la US Open, turneu care va debuta luni. Marius Copil va juca în calificări mîine, în primul tur, de la ora 18.00, contra francezului Edouard Roger-Vasselin. 

Francezul are 31 de ani, e locul 161 ATP dar a fost și pe 35, în octombrie anul trecut. Acum pare că s-a consacrat la dublu, acolo unde anul trecut a fost pe locul 6 iar acum e pe 17. Cea mai bună performanță a lui Vasselin la US Open datează din 2013, cînd a trecut un tur. În rest, în celelalte 4 participări, a ieșit din primul tur. Cele mai bune performanțe la turnee de Grand Slam sînt pentru el prezențele în turul al treilea la Wimbledon și Roland Garros în 2007 și la Australian Open în 2014. Oricum, francezul e un jucător cu experiență iar Copil va avea o sarcină destul de complicată încă de la debut.

Marius Copil a jucat o singură dată pe un tablou principal la un Grand Slam, anul acesta, la Australian Open. Românul e pe locul 184 la simplu și pe 182 la dublu. În 2013 a fost cel mai bine clasat la simplu, pe 124. El este însoțit la US Open de către antrenorul clujean Adrian Szabo. Pe partea sa de tablou mai sînt, ca favoriți ai calificărilor, columbianul Gonzalez și argentinianul Bagnis.

La feminin azi debuteză în calificări Sorana Cîrstea și Patricia Țig și Mihaela Buzărnescu.

 

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
950 citiri

Leave a Reply