Patricia Capdevielle, Eric Baron și Mathieu Delcourt au descris “O grădină pentru cel ce știe să privească”

Patricia Capdevielle si Eric Baron.  Foto: Radu Pădurean

Patricia Capdevielle si Eric Baron.
Foto: Radu Pădurean

Spectacol-concert-multimedia din cadrul manifestărilor de gală cu care ne-a obișnuit Scena Urbană s-a consumat aseară, cînd în fundal se vedeau luminile orașului iar pe pietrele Cetățuiei erau proiectate imagini lucrate minuțios. Soprana Patricia Capdevielle și-a etalat întreaga artă, atît interpretativă cît și poetică, într-o adevărată desfășurare de forțe și energii, secondată de un chitarist exemplar, Eric Baron. 

Patricia Capdevielle, Eric Baron şi Mathieu Delcourt au imaginat,  într-un cadru creat de detalii şi spaţii din Cluj, “ O grãdinã pentru cel ce stie sa priveascã” – “ Un jardin pour celui qui sait voir”. A fost un concert și o desfășurare multimedia care au cuprins  o serie de imagini spectaculoase cu orașul Cluj, într-o punere în scenă deosebită (ca o curiozitate, inclusiv celebrei Trei Ursuleți-o fostă celebră cofetărie de lîngă Sora au fost prezenți în imagini).

Tur ghidat...cu suflet.

Tur ghidat…cu suflet. Foto: Radu Pădurean

Scena Urbană a surprins și de această dată la modul cel mai plăcut. De o mare popularitate s-au bucurat și tururile ghidate (desfășurate în mai multe variante…lingvistice) iar proiecție de vineri seara, cu filmul lui Charlie Chaplin, s-a bucurat de un succes de public destul de greu de intuit.

Este o desfătare pentru “cel ce știe să privească” (vorba Patriciei Capdevielle) să participe la evenimentele organizate de Scena Urbană, un demers ce s-a impus deja în conștiința publică a clujenilor, și nu numai a lor. Am văzut și aseară studenți francezi veniți să-i vadă la lucru pe conaționalii lor, am văzut participanți la tururile ghidate care au ales variantele în limbile engleză sau maghiară iar seria invitaților care onorează de fiecare dată evenimentele demonstrează că Scena Urbană are și o componentă…internațională.

carte bPersonal am fost încîntat să primesc din partea Patriciei Capdevielle cartea sa, “Un jardin pour celui qui sait voir, cu dedicație”. Patricia Capdevielle este o personalitate complexă, un artist plurivalent de o sensibilitate aparte, rar întîlnită, poate tocmai de aceea apreciez și mai mult atenția pe care mi-a acordat-o.

Din discuțiile pe care le-am avut în toate aceste zile cu coordonatorul Scenei Urbane, Daniela Maier, am înțeles că în această toamnă vor urma și alte evenimente, foarte interesante, dar despre care vom vorbi la timpul cuvenit. Nu de alta, dar unul dintre ele (cel pe care îl și ținem la mare secret), e cu adevărat…surprinzător și sînt sigur că o să vă placă.

Pînă atunci, Scena Urbană se odihnește un pic, dar doar pentru a putea găsi resurse pentru a străluci din nou, în toamnă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +2 (from 2 votes)
1.268 citiri

Leave a Reply