Cluj Blues Fest 2015 transformă Clujul în capitala bluesului românesc

afis bluesÎn perioada 6-7 noiembrie 2015 Cluj-Napoca vibrează pe ritmuri de blues într-o notă unică şi efervescentă, reunind artişti autohtoni şi internaţionali la unicul festival de blues din judeţul Cluj şi Transilvania de Nord. Cluj Blues Fest propune două seri de muzică de calitate, cu artişti români, maghiari, austrieci şi nord-americani. De asemenea va avea loc un workshop de tehnici de instrumente de blues realizat de apreciatul artist Rareş Totu pentru copiii bolnavi de autism şi nevăzători.

Concertele vor avea loc în 6-7 noiembrie 2015, începând cu ora 19.30, la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, fosta clădire „Reduta”, în aceeași sală unde au cântat Franz Liszt, în 1846, si Johannes Brahms, în 1879.

Înaintea concertelor, festivalul propune workshopuri, demonstraţii de instrumente specifice genului și dezbateri cu personalităţi ale muzicii clujene. De asemenea vor fi prezenţi cursanţi ai Academiilor de muzică clujene, iar amatorii de lectură vor avea la dispoziție un stand de carte și CD-uri de blues și jazz, amenajat de librăria Bookstory.

Iată programul Cluj Blues Fest 2015:

Vineri, 6 noiembrie 2015
Vali SirBlues Răcilă (România)
Rareş Totu (România) 50/35 feat Dean Bowman (Statele Unite)
Aminda (România), Peter Borza (Austria)

Sâmbătă, 7 noiembrie 2015
Marius Dobra Band (Austria)
Ryan Donohue (Statele Unite) şi Matyas Probojsky (Ungaria)
A.G. Weinberger (România)

Biletele se găsesc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei (str. Memorandumului nr. 21), de marţi până duminică și la Librăria Bookstory, b-dul. Eroilor nr.6-8, zilnic între orele 10.00-21.00. Preţul unui fiind de de 45 de lei pe seară.

Cluj Blues Fest 2015 este organizat de Tiberiu Fărcaș (Asociaţia Clujul Cultural) și Kuki Balogh, cu sprijinul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, Primăriei Cluj, Consiliului Local Cluj-Napoca și Consiliului Judeţean Cluj. Prezentator al festivalului este jurnalistul de radio Florin Otrocol.

 

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
2.359 citiri

1 comment to Cluj Blues Fest 2015 transformă Clujul în capitala bluesului românesc

Leave a Reply